P&R-terrein Reedijk bij Heinenoord busstation wordt gesloten

0
3193

Carpool-HeinenoordHeinenoord – Reizigers die gebruik maken van het P&R-terrein bij het regionale busstation aan de Reedijk in Heinenoord, moeten per 1 maart op een andere plek parkeren. Het huidige terrein wordt dan gesloten.

De eigenaar van de grond heeft bij de gemeente aangekondigd de grond te willen gaan ontwikkelen. De provincie is in samenwerking met de gemeente bezig met een nieuw P&R-terrein, zodat ook in de toekomst dichtbij het busstation kan worden geparkeerd.

De grond die wordt gebruikt om te parkeren is geen officieel P&R-terrein en is in handen van een particuliere eigenaar. Deze eigenaar heeft eind vorig jaar aangegeven de grond te willen ontwikkelen. Gemeente Binnenmaas heeft toen een tijdelijk huurcontract met de eigenaar afgesloten, waardoor het parkeerterrein nog wat langer gebruikt kon worden. De provincie Zuid-Holland is tegelijkertijd aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een nieuw P&R-terrein. De provincie is verantwoordelijk voor het aanleggen van P&R-voorzieningen.

Het nieuwe P&R-terrein zal nog niet per 1 maart gerealiseerd zijn. De onderhandelingen tussen de provincie en de eigenaar van de grond zijn nog niet afgerond. De provincie is met gemeente Binnenmaas en andere partijen in gesprek voor een tijdelijke parkeervoorziening, waarmee ook na 1 maart in de buurt kan worden geparkeerd. De provincie hoopt hierover zo spoedig mogelijk te kunnen berichten. Medio februari zullen borden bij het huidige P&R-terrein worden geplaatst dat het terrein per 1 maart 2016 gesloten wordt. Voor vragen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de provincie Zuid-Holland, tel. 070 – 441 66 11 of e-mail [email protected].

Foto: Google Streetview


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.