Benefietconcert in Dorpskerk Westmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Sofia Vasheruk

WESTMAAS – Op vrijdagavond 9 februari a.s. organiseert de Stichting Vrienden Dorpskerk Westmaas een benefietconcert in de Dorpskerk van Westmaas.  Celliste Hanneke Rouw en pianiste Sofia Vasheruk  zullen dit concert verzorgen.

Hanneke Rouw (1987) is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Zij volgde lessen bij Rata Kloppenburg, Maria Hol en Ran Varon. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. 

Sofia Vasheruk (1988) begon haar pianostudies in haar vierde levensjaar. Na een half jaar werd ze toegelaten tot de pianoklas van prof. Ada Traub aan de Speciale Gnessin Muziekschool voor begaafde kinderen. In 2000 won zij een speciale prijs bij de N. Rubinstein Piano Competition in Moskou. Tijdens haar studie heeft Sofia deel genomen aan de International Piano Competition for Young Musicians 2004 in Enschede (Nederland) waar ze een derde prijs won. Sinds september 2007 studeert zij in Enschede bij M. Markov. In 2009 speelde zij in de finale van het Nationaal Grachten Festival Concours in Amsterdam.

Het benefietconcert begint om 20.00 uur. Beide musici zullen tweemaal 45 minuten optreden. Toegangskaarten á € 10,00 kunnen besteld worden via de website www.vriendendorpskerkwestmaas.nl. De opbrengst van deze avond is bestemd voor komende werkzaamheden aan het interieur van de Dorpskerk.

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.