Gemeente Binnenmaas viert Nationale Boomfeestdag in Westmaas met De Vlashoek en De Weerklank

0
183

Westmaas – Op woensdag 22 maart is het Nationale Boomfeestdag. Door het hele land worden maar liefst 200.000 bomen geplant door minimaal 100.000 kinderen. Ook gemeente Binnenmaas doet mee met de Boomfeestdag. Dit jaar in samenwerking met CBS De Weerklank en OBS De Vlashoek uit Westmaas.

Na de opening van de nieuwe school in september vorig jaar kan het schoolplein nog wel wat opfleuring gebruiken in de vorm van bomen en planten. Daarom worden er door de schoolkinderen en wethouder Henk van Etten om 10.30 uur acht bomen en een beukenhaagje geplant op de pleinen aan de Beatrixlaan en Van Koetsveldlaan. Om ervoor te zorgen dat de bomen zo goed mogelijk groeien zetten de kinderen ook nog wormen uit bij de bomen.

De Stichting Nationale Boomfeestdag viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. Dankzij de inzet van honderden gemeenten hebben miljoenen kinderen de afgelopen 60 jaar een eigen boom kunnen planten in ons land. Een unieke manier om kinderen te betrekken bij de waarde van de natuur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.