Prijswinnaars kom proef wonen genieten van verblijf in Hoeksche Waard

0
627

rob-en-maria-2-10-2016-a9

Mijnsheerenland – Maria Waslander en Rob van Lith waren twee van de gelukkige winnaars, die een overnachting wonnen in Bed & Breakfast Molen22 in Mijnsheerenland. De prijs was beschikbaar gesteld in het kader van de ‘Kom-proef-wonen’ dag die op zaterdag 2 juli werd georganiseerd. Tijdens deze dag kregen zo’n veertig personen een goed beeld van de Hoeksche Waard. Een regio waar je niet alleen goed kunt recreëren maar ook fantastisch kunt wonen. Het winnende stel was te gast bij Marga Prins, eigenaresse van de fraaie, nabij de Binnenmaas gelegen Bed & Breakfast.

Vijf tulpen

molen22-bb-1-10-2016Bed & Breakfast Molen22 van Marga Prins werd niet voor niets uitgekozen als locatie voor deze prijs, want het is een van de mooiste locaties in de Hoeksche Waard om te overnachten. In 2011 werd Molen22 geclassificeerd met ‘5 tulpen’. Dit is de hoogste classificatie binnen de Bed & Breakfasts in Nederland. De kwaliteit van een Bed & Breakfast in Nederland wordt aangeduid met ’tulpen’ op een schaal van 1 tot en met 5. Om voor 1 of meerdere tulpen in aanmerking te komen moet een Bed & Breakfast-adres voldoen aan diverse eisen. Die eisen worden gecontroleerd door een onafhankelijke ‘Mystery Guest’. Vanaf 2011 siert de ‘5 tulpen vlag’ de gevel van Molen22.

Facebook Hoeksche Waard en www.beleefhoekschewaard.nl.

Maria en Rob, beiden afkomstig uit Poortugaal, waren heel positief over de Bed & Breakfast: ‘Het is heel goed geregeld hier. We kregen een heerlijk ontbijt en de service van de gastvrouw is ookgeweldig’, aldus Maria. Rob vertelt dat zij dankzij facebook en familie attent werden gemaakt op ‘Kom-proef-wonen’ in de Hoeksche

Waard: ‘Mijn broer woont in Puttershoek, net als een goede vriend trouwens, en hij tipte ons. Uiteindelijk werden wij uitgeloot voor de overnachting hier.’

Streekproducten en veel groen

Inmiddels hebben Rob en Maria een huis gekocht in Poortugaal, dus van wonen in de Hoeksche Waard komt het voorlopig nog niet, maar ze zouden de regio zeker aanbevelen bij andere woningzoekenden. Maria legt uit: ‘Je hebt hier veel ruimte en groen en dat zijn toch dingen die ons aanspreken’. Rob vult aan: ‘Wat mij ook aansprak waren de streekproducten en het feit dat je op sommige plaatsen nog met een pont over kan varen. Bijvoorbeeld het pontje tussen Barendrecht-Puttershoek. Ideaal voor fietstochten. Mijn broer en zijn gezin hebben het trouwens erg naar hun zin in Puttershoek. Vanuit die hoek werd dan ook flink ‘reclame’ gemaakt voor de regio. ‘Rob en Maria konden ook de eerdere rondleiding door de Hoeksche Waard waarderen. Ondermeer het natuureiland Tiengemeten had indruk gemaakt, net als de uitleg van boeren over de streekproducten. Dus ondanks het feit dat zij er nu voor hebben gekozen om in Poortugaal te blijven, heeft de Hoeksche Waard een zeer positieve indruk achter gelaten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.