Excursie Polder Groot Koninkrijk ’s-Gravendeel op zondag 31 augustus 2014

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

 Foto: Polder Groot Koninkrijk (Henk de Koning)’s-Gravendeel – Gidsen van het Hoeksche Waards Landschap (HWL) nemen u mee op een leerzame wandeling in de door Staatsbosbeheer (SBB) beheerde Polder Groot Koninkrijk. Er wordt op zondag 31 augustus a.s. om 11 uur ’s morgens gestart op het parkeerterrein van het Mijl- en Nieuwlandse Bos (beide ook beheerd door SBB).

Dit terrein is te vinden door ter hoogte van de Molendijk 67 in ’s-Gravendeel, komend van Puttershoek, linksaf te slaan. De wandeling gaat eerst langs het Mijlbos. Met enig geluk zien wij daar diverse watervogels. Bij de Gorsdijk gaan wij de Polder Groot Koninkrijk in. Onderweg verhalen de gidsen over het ontstaan van de polder, de dijken, de knotwilgen, de vroegere polderopzichter, de vogels en wat nog meer ter sprake komt. Uiteraard moeten wij wel de tijd in de gaten houden. Op de terugweg gaan wij door het Nieuwlandse Bos en arriveren weer op het parkeerterrein om ongeveer 13 uur 30.

  •  Advies: Draag stevige wandelschoenen en een lange broek. Neem eventueel een verrekijker mee.
  • Kosten: 2 Euro voor leden van HWL, 3 Euro voor niet-leden en1 Euro voor kinderen tot 12 jaar.

Foto: Polder Groot Koninkrijk (Henk de Koning)

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren