Ventura Sport pakt door

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

korf_bal_grasStrijen – Tegen een van de “zwakkere broeders” in de competitie heeft Ventura Sport afgelopen zaterdag overtuigend gewonnen. Om in de race te blijven voor plek 2 was een overwinning noodzakelijk. Op een zwakke doelpuntloze fase in de 2e helft na, was Ventura Sport oppermachtig en wees de gasten uit Zaamslag met een 23-10 eindstand weer naar huis.

Zaamslag had vooraf haar kansen al laag ingeschat, ze leek het tenminste. De coach speelde zelfs mee en was precies met 8 spelers naar Strijen afgereisd. Zonder reserves en een meespelende coach ging men de strijd aan tegen de thuisploeg. Ventura Sport kende een goede start, echter bleef Zaamslag in het begin bij. Via een 3-2 tussenstand naar 3-3, pakte de thuisploeg het eerste gaatje (6-4) na 10 minuten spelen. Een doelpuntrijke wedstrijd lag in het verschiet, via een 8-6 liep Ventura Sport vervolgens weg van Zaamslag, naar een 13-6 ruststand. Hiermee leek het verzet van de tegenstanders uit Zaamslag wel gebroken.

Na rust wilde Ventura Sport de goede fase doorzetten, echter belande het in een mindere fase. De kansen waren volop aanwezig echter was de scherpte er niet meer. Gedurende 10 minuten wist de ploeg van trainer Arthur Buitendijk niet te scoren. Achteraf was dit zonde, want anders had de score uiteraard veel hoger kunnen uitvallen. Maar desondanks vielen de doelpunten hierna weer, via een 15-9 tussenstand liep Ventura Sport naar 22-9. Hierna wisten beide ploegen nog 1 keer te scoren, waardoor de eindstand van 23-10 op het scorebord kwam te staan.

Al met al een degelijke wedstrijd met een hoop doelpunten en verdedigend de gehele wedstrijd onder controle gehouden. De concurrentie voor plek 2 wist ook te winnen, waardoor Ventura Sport nog steeds 4e staat met 1 punt achterstand op plek 2. Helaas voor Ventura Sport breekt er nu een pauze van 2 weken aan, de ploeg zat namelijk in een lekkere flow de laatste weken. Op 5 maart speelt Ventura Sport uit bij Olympia in Spijkenisse. Om dan vervolgens af te sluiten tegen een directe concurrent DSO uit Klundert. De ploeg heeft het in “eigen hand” en de komende weken speelt men tenminste nog ergens voor.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse 7, Lennert Leunis 6, Siebe Buitendijk 4, Arnold in’t Veld/Annemieke Leunis 2, Naidja van Aelst/Marlissa Seton 1.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren