Proef eenrichtingsverkeer in de Boompjestraat in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

12801136_1284780684881921_3320926416495891845_nSTRIJEN – Van 14 tot en met 25 maart aanstaande wordt in de Boompjesstraat, in Strijen, een proef gehouden met eenrichtingsverkeer.

Het is dan niet toegestaan het dorp in te rijden via de Boompjesstraat. Verkeer dat gedurende de proefperiode in het centrum moet zijn, dient dan via de Randweg en de Sportlaan te rijden.

De proef wordt gehouden met als belangrijkste bedoeling minder verkeer in de kern van Strijen te krijgen. Wat onder meer aantrekkelijk is voor het winkelend en recreërend publiek. Het eventueel instellen van eenrichtingsverkeer in de Boompjesstraat, tussen de Boskade en de Schenkeldijk, wordt tevens meegenomen in het nieuwe ontwerp voor de Kaai en de herinrichting van een gedeelte Molenstraat en Boompjesstraat.

Verkeerstellingen
Tijdens de proefperiode worden er uitgebreid in en rondom de kern Strijen verkeerstellingen gehouden en test Connexxion een route over de Randweg. Afhankelijk van de uitkomst van de verkeerstellingen, de voor- en nadelen en opgedane ervaringen, besluit uiteindelijk de gemeenteraad of eenrichtingsverkeer in de Boompjesstraat definitief wordt uitgevoerd, samen met de herinrichting van de Kaai.

Ook het openbaarvervoer rijdt tijdens de proef niet door de Boompjesstraat. De bussen rijden dan het rondje door de Plevierstraat, Kievitstraat en Reigerstraat. De bushalte aan de Leeuwerikstraat wordt tijdelijk verplaatst naar de hoek van de Plevierstraat.

De gemeente Strijen wordt graag geïnformeerd over de ervaringen met de eenrichtingsmaatregel. En nodigt daarom alle inwoners uit hun mening kenbaar te maken via emailadres [email protected] of telefoonnummer (078) 6748247.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.