Verruiming ganzenjacht bedreiging voor weidevogels

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

07_Grauwe_gans_008HOEKSCHE WAARD – Grauwe ganzen en kolganzen zijn niet veilig in Zuid-Holland. De provincie heeft aan de jagers ontheffing verlengd om deze vogels in de winter te mogen schieten.Reden: beperking schade aan de landbouw.De Natuur en Milieufederatie heeft met ook HWL bezwaar gemaakt tegen deze ontheffing.

Immers, de verruiming van de jachtmogelijkheden  zal ook een nadelig effect hebben op onze toch al bedreigde weidevogels.Het is bekend dat ganzen met hun grote aantallen schade kunnen toebrengen aan de jonge gewassen van de landbouw en middelen om ze te verjagen, waaronder ook een beperkte jacht, mogen ingezet worden. Echter het onbeperkt afschieten en gebruik van lokvogels gaat te ver volgens het Hoeksche Waards Landschap

Nu het voorjaar gaat beginnen en de eerste grutto’s en andere weidevogels zich alweer hebben vertoond in de Hoeksche Waard zal een uitbreiding van de jacht bij deze broedvogels ernstige verstoring geven. De laatste jaren gaat het al zo slecht met onze weidevogels en hebben we een verontrustende daling gezien.

Op de website van Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland kunt u het bezwaar van de natuurorganisaties lezen. Ook vindt u daar een overzicht van het gemiddelde afschot per soort in Zuid-Holland.

Dit is een bericht en foto van het Hoeksche Waards Landschap


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren