Zaterdag 19 maart: Landelijke Compostdag ook in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Compost2015HOEKSCHE WAARD Inwoners van de Hoeksche Waard kunnen op zaterdag 19 maart eenmalig gratis vier zakken van zestig liter compost ophalen bij milieustraat in Westmaas. Met deze actie bedanken Indaver en RAD Hoeksche Waard inwoners voor hun inspanning GFT gescheiden aan te leveren. Met deze actie willen Indaver en de RAD particulieren kennis laten maken met dit product dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is.

Sinds jaar en dag bieden burgers groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Deze organische reststromen dienen weer als grondstoffen voor onder andere compost waarmee de biologische kringloop rond is.

Met gebruik van de toegangspas kunnen inwoners gratis vier zakken compost van zestig liter ophalen. Inwoners wordt aangeraden er op tijd bij te zijn, want op=op.

Natuurlijke balans

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu én portemonnee!

Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.