Barendrechters leggen claim bij Binnenmaas neer van 12 miljoen euro vanwege Windturbines In Heinenoord

0
781

  Maasdam – Het ging er gisteravond tijdens de commissievergadering van de gemeente Binnenmaas fel aan toe. Ruim zestig Barendrechters waren aanwezig om hun afschuw uit te spreken over het plan om bij Heinenoord vijf windturbines van minimaal 160 meter langs de Oude Maas te plaatsen. PvdA-raadslid Ed Mol overhandigde gisteravond aan de gemeente Binnenmaas een schadeclaim van 12 miljoen euro.

De woningen aan de Steekkant en Weerkant in Barendrecht-Carnisselande zouden door de windmolens met 150.000 euro per stuk dalen. Het gaat om ongeveer 80 huizen.

Binnenmaas heeft ongeveer 1100 bezwaren ontvangen van Barendrechtse inwoners. Ook Marcel Groot van de stichting Wind van Voren Barendrecht toonde zich een fel tegenstander: ,,De onderzoeken dat de hinder meevalt kloppen niet.Bovendien worden de opbrengsten niet gehaald.”

Ook Barbara Koot, Marius van den Berge en Kees Pieters kwamen met goede onderbouwde verhalen waarom de windmolens langs de Oude Maas voor Barendrecht onacceptabel zijn

Via het Barendrechts Dagblad


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.