Welke kanjer verdient het eerste Jeugdlintje van Cromstrijen?

334

Afbeelding JeugdlintjeCROMSTRIJEN – De gemeente Cromstrijen heeft een nieuwe speciale onderscheiding voor de jeugd in Cromstrijen: het Jeugdlintje. Het jeugdlintje is bedoeld voor kinderen en jongeren tot 22 jaar die uit Cromstrijen komen of van wie de bijzondere activiteit in of ten bate van Cromstrijen plaats vond. Het lintje is een blijk van waardering, maar vormt ook een stimulans voor henzelf én anderen om met het goede werk door te gaan.

Heldendaad of uitzonderlijke inzet

Het moet gaan om belangeloze en uitzonderlijke inzet voor anderen of voor de samenleving in Cromstrijen. Denk bijvoorbeeld aan inzet voor de medemens, natuur of cultuur voor langere tijd en zonder daar iets voor terug te krijgen. Jongeren die een bijzondere prestatie leverden of Cromstrijen positief op de kaart zetten komen ook in aanmerking voor het jeugdlintje. Denk hierbij aan een heldendaad of een landelijke prijs voor een werkstuk.

Hoe kan ik iemand aanmelden?

Het uitreiken van het Jeugdlintje en iemand hiervoor aanmelden, kan het hele jaar door. Dit kan door jong en oud. Hiervoor kunt u het aanmeldingsformulier ‘jeugdlintje’ gebruiken. Het formulier en meer informatie over het jeugdlintje vindt u hier.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.