SSS Klaaswaal winnaar in streekderby tegen ’s-Gravendeel

0
187

acaf69a47291143b36612c5b483fc572_LKLAASWAAL – Een heerlijk zonnetje, twee ploegen die wilden voetballen, een goede scheidsrechter en veel publiek. Ingrediënten voor een leuke en sportieve wedstrijd. En dat maakten SSS en ’s-Gravendeel het er ook van. SSS had de voorgaande week gewonnen bij Seolto en op dinsdagavond een uitstekende oefenpot gespeeld tegen eersteklasser Heinenoord. ’s-Gravendeel was in de voorgaande week uit de as herrezen toen het tegen IJVV De zwervers een 0-3 achterstand wist om te buigen in een remise.

Na een wat aftastend begin, waarin SSS iets verzorgder speelde kreeg ’s-Gravendeel in de twaalfde minuut een reuzenkans. Spits Eugene Simon verscheen tot eigen verrassing volkomen vrij voor doelman Ricardo Minnes, maar vergat een hoek uit te zoeken en plaatste de bal recht in de handen van Minnes. Meteen daarna gaf  SSS het antwoord. Dennis de Cauwer mikte op de paal. Deze waarschuwing werd door ’s-Gravendeel niet op waarde geschat, zodat vier minuten later De Cauwer op een pass van Emiel Elvers wederom voor doelman Pieter Lerensveld verscheen. Dit keer om wel een treffer aan te laten tekenen. (1-0)De Klaaswalenaars werden sterker hadden duidelijk het betere van het spel en bepaalden het tempo. De combinaties waren vloeiender dan die van opponent ’s-Gravendeel. Er kwam meer druk op het doel van de Seuters. In de 38e minuut was het wederom De Cauwer die een voorzet van opnieuw Elvers loepzuiver in de kruising kopte.(2-0)  Op slag van rust kon Frank van der Linden net niet voldoende uithalen na een vloeiende aanval met Gerben Prins als regisseur. Een aanval die eigenlijk wel een doelpunt verdiende en de Klaaswalenaars op een hele veilige marge hadden kunnen brengen. Nog geen minuut later verdween een mooie poging van wederom Van der Linden net naast het doel van Lerensveld.

De thee bleek een verfrissende werking te hebben op de ’s-Gravendeelse ploeg. De start was feller dan die van SSS en vrijwel direct verscheen Hussein Aadan vrij voor de goal, maar zag zijn inzet met de voeten gestopt door Minnes.  Ook Frank van der Linden verscheen aan de overzijde vrij voor de doelman, maar aarzelde te lang om Lerensveld in de luren te kunnen leggen. De wedstrijd had er mee in het slot gegooid kunnen worden, maar het omgekeerde gebeurde. Marco Kruithof glipte binnen de zestien langs laatste man Nienhuis, die een overtreding nodig had om hem tegen te houden. De goed leidende scheidsrechter Broeckaert stond er bovenop en gaf zowel een strafschop als geel voor de dader. “Slachtoffer” Kruithof velde zelf het vonnis vanaf elfmeter en bracht ’s-Gravendeel weer in de wedstrijd. (2-1) De gasten roken bloed bleven feller spelen, terwijl SSS er alles aan deed om daar voetballend onder uit te komen. Het leverde een meeslepend en boeiend gevecht op. In de 63e en 69e minuut leek Minnes geslagen, maar Vincent Kroon zag beide malen de inzet naast de goal belanden. SSS kwam er onder leiding van de Klaaswaalse uitblinker De Cauwer een aantal malen goed uit, maar wist zich onvoldoende doelrijpe kansen te scheppen. ’s-Gravendeel was op jacht naar de gelijkmaker terwijl SSS trachtte met verzorgd spel de bal in de ploeg te houden en daarmee het gevaar te bezweren. In de slotminuten speelde SSS weer nadrukkelijker vooruit en zag eerst twee schoten over gaan alvorens Max Pelkman wel tussen de palen mikte, maar de vuisten van Lerensveld trof.  Toen Broeckaert voor het einde blies konden de Klaaswalenaars de vierde overwinning op rij bijschrijven en staan nu op de derde plaats met 18 punten uit 8 wedstrijden. ’s-Gravendeel blijft op 11 punten in evenzoveel wedstrijden.

Volgende week derby-day als  ‘s -Gravendeel NSVV ontvangt en SSS op bezoek gaat bij FC Binnenmaas.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.