Korfballers Ventura Sport laten punt liggen

korf_bal_grasSTRIJEN – Ventura Sport heeft afgelopen zaterdag de kans laten liggen om aansluiting te krijgen bij de top 3 van de ranglijst. Tegen Vlaardingen, de nummer 2, gaf de thuisploeg verdedigend teveel ruimte weg om aanspraak te maken op de overwinning. De wedstrijd eindigde in een 16-16 gelijkspel.

De thuisploeg startte, met de debuterende Jasmijn Smitshoek op de plek van de zieke Jolien Berrevoets, niet goed aan de wedstrijd. De gasten uit Vlaardingen kwamen op een 0-2 voorsprong. Hiermee was eigenlijk de trend voor de eerste helft gezet, de combinatie van niet scherp zijn in de afronding en verdedigend teveel ruimte weggeven, resulteerde dat Ventura Sport constant in de achtervolging moest. Via een 1-3, 4-6 naar een 8-9 tussenstand bij rust.
In de rust werd er afgesproken om vooral het eigen spel te gaan spelen, Ventura Sport ging mee in het lage tempo van Vlaardingen. En hiermee kwam het niet in haar spel, daarnaast moest er meer grip komen in de verdediging. Zo gezegd zo gedaan, langzamerhand kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. De ploeg “ging erop en erover”, via een 9-9 naar een 13-11 voorsprong. Bij een 15-13 werden er onnodig 2 doelpunten weggegeven waardoor Vlaardingen terug kwam in de wedstrijd. In een spannende slotfase eindigde de wedstrijd in een 16-16 gelijkspel.
Hier maakte de thuisploeg niet de gewenste stap richting top 3 en is het nu afhankelijk van andere uitslagen, of het nog een rol van betekenis kan spelen in het vervolg van de competitie. Komende zaterdag speelt Ventura Sport uit bij koploper Paal Centraal, de wedstrijd begint om 14.30 uur in Delft.
Doelpuntenmakers: Jonah Sanders 6, Lennert Leunis/Siebe Buitendijk 3, Arnold in’t Veld 2, Annemieke Leunis en Jasmijn Smitshoek ieder 1.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.