Leerlingen obs De Dubbeldekker bezoeken kindgraven in Numansdorp

0
673

IMG_4397CROMSTRIJENVandaag brachten 34 kinderen van groep 8 van basisschool De Dubbeldekker een bezoek bij de twee kindgraven. Zij maakten de grafstenen schoon en verrichten snoeiwerkzaamheden. De Dubbeldekker adopteerde twee jaar geleden de kindgraven.

Adoptie | Om basisschoolkinderen bij dodenherdenking te betrekken vroeg de gemeente basisscholen de kindgraven te adopteren. De Dubbeldekker gaf gehoor aan deze oproep. De adoptie houdt in dat kinderen van groep 8 eens in het jaar bij het graf langs gaan, schoonmaken en/of even stil staan bij dodenherdenking. Tijdens de officiƫle herdenking op 4 mei leggen twee leerlingen uit de klas bloemen neer.

Oorlogsslachtoffers | Op de algemene begraafplaats aan de Hallinxweg in Numansdorp liggen twee oorlogsslachtoffertjes begraven. Jaapje van Nugteren kwam op 12 mei 1940 om het leven bij een bombardement in de Havenstraat in Numansdorp. Bij hetzelfde bombardement kwam ook het schipperskindje Bernardus Koch om het leven. Hij logeerde samen met zijn ouders bij de familie van Nugteren, omdat zij het in de Rijkshaven, waar hun schip lag aangemeerd, te onveilig vonden. Beide kindjes waren nog geen twee jaar oud. De twee kinderen zijn de eerste oorlogsslachtoffers in de gemeente Cromstrijen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.