Echtpaar Fransooijs uit Oud-Beijerland 65 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

65-jarig bruidspaar Fransooijs-Koolmees kopieOUD-BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Fransooijs was maandag 16 mei 2016 niet alleen een feestdag vanwege Pinksteren, maar ook omdat het 65 jaar geleden was dat de heer H.C. (Henk) Fransooijs (90) en mevrouw E. (Beth) Fransooijs-Koolmees (88) voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaven. Het kwam overigens in de al die jaren maar één keer eerder voor dat hun trouwdag samen viel met Pinksteren: 16 mei 2005.

De bruidegom zag het levenslicht op 28 mei 1925 in Rotterdam; daar stond ook de wieg van de bruid op 10 september 1927. Burgemeester Klaas Tigelaar bracht het briljanten bruidspaar maandagmiddag een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Razzia

De eerste ontmoeting tussen beiden dateert van net na de Tweede Wereldoorlog. De bruid kwam oorspronkelijk uit Groningen en de bruidegom keerde terug uit Duitsland waar hij bij een razzia naartoe was gebracht. Omdat hij na de bevrijding niet direct terug kon naar zijn geboortestad Rotterdam, werd hij eerst naar Goes gebracht. Uiteindelijk kwam in augustus 1945 Rotterdam weer in beeld en een maand later volgde de eerste ontmoeting met zijn toekomstige echtgenote.

Rotterdam Zuid

Na een jaar verloofden zij zich… toch duurde het vijf en een half jaar voordat zij konden trouwen. Zo kort na de oorlog was er immers nog geen geld! De eerste twee jaren van hun huwelijk woonden zij in Rotterdam bij hun ouders in. Daarna verhuisden zij naar Rotterdam Zuid en in 1969 vertrok het echtpaar naar Oud-Beijerland. Na zo veel jaar voelen zij zich inmiddels echte ‘Beijerlanders’.

Boekhandel

De heer Fransooijs verdiende zijn dagelijks brood als eerste bediende en later als technisch inkoper bij Hunter Douglas. Dit bedrijf is hij altijd (vanaf 1950 tot aan zijn pensionering) trouw gebleven. Mevrouw Fransooijs werkte voor haar huwelijk in de huishouding en zette zich na haar trouwen in voor de eigen huishouding.

Kinderen

Het echtpaar Fransooijs kreeg vijf kinderen (twee dochters en drie zoons) en daarnaast is de familie uitgebreid met dertien kleinkinderen en achttien achterkleinkinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren