Hanneke Vliet Vlieland nieuwe directeur-bestuurder Welzijn Hoeksche Waard

0
785

DSC_0047HOEKSCHE WAARD – Na anderhalf jaar interim directeur-bestuurder te zijn geweest, draagt Arthur van Thiel het stokje over aan Hanneke Vliet Vlieland. Van Thiel, aangetrokken om de financiële situatie van de stichting op orde te krijgen, ziet zijn taak volbracht: “De organisatie is financieel weer gezond. Nu is het tijd om verder te gaan met het beleid en de inhoud van welzijn voor de Hoeksche Waard en dat kan Hanneke veel beter dan ik”, zegt hij tijdens de personeelsbijeenkomst die op 1 juni werd georganiseerd ter kennismaking. Arthur van Thiel gaat opnieuw met pensioen: “tot er zich weer een leuke klus voordoet”, zegt hij lachend.

Hanneke Vliet Vlieland, haar naam heeft niets te maken met het eiland, heeft de afgelopen 8 jaar in de gemeente Lansingerland gewerkt. Daar begeleidde ze de fusie van drie ouderenorganisaties en werd directeur van de stichting die daaruit voortkwam, Welzijn Lansingerland: “Ik heb daar samen met mijn collega’s mijn schouders gezet onder het realiseren van een eenheid: tussen de verschillende locaties en tussen de vele betrokken vrijwilligers. Daarbij wilden we vooral de eigenheid behouden, maar ook het enthousiasme van de mensen die er al zo lang bij betrokken waren.”

Ook in Lansingerland veranderde de afgelopen jaren veel: “want landelijk gezien is er veel veranderd op het gebied van Welzijn. Eerst kwam Welzijn Nieuwe Stijl, de kanteling, vervolgens moesten gemeenten aan de slag met de transities, allemaal grote veranderingen die landelijk veel gevolgen hadden voor welzijn. Het oude sociaal culturele werk, waarmee ik ook begonnen ben, werd wegbezuinigd. Dat maakte dat we heel alert werden op vraagstukken als: waar zijn we nodig, en wat vinden wij belangrijk. Mijn ervaring met deze veranderingen en het pionieren met nieuwe ideeën en mogelijkheden neem ik nu mee naar mijn nieuwe organisatie.”

De nieuwe organisatie biedt Hanneke een nieuwe uitdaging: “Een veel breder dienstenpakket, meer medewerkers en meer gemeenten waarmee wordt samengewerkt: ik zie kansen en heb veel zin om te bouwen aan het Welzijn in de Hoeksche Waard. De komende tijd ga ik samen met de mensen kijken naar de mogelijkheden die er in de Hoeksche Waard liggen en hoe we de banden met onze samenwerkingspartners kunnen aanhalen en verstevigen, zodat iedereen weer weet waar onze kracht ligt en waar je voor bij Welzijn Hoeksche Waard moet zijn”.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Welzijn Hoeksche Waard, 088 – 7308900, of mail [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.