Lamoraal van Egmontspeld voor mevrouw van den Berg

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
FOTO: Historische Vereniging Oud-Beijerland,

OUD-BEIJERLAND – Afgelopen zaterdag ontving mevrouw Alie van den Berg ter gelegenheid van haar 80ste verjaardag uit handen van voorzitter Pieter Jan in `t Veld van de Historische Vereniging Oud-Beijerland,de Lamoraal van Egmontspeld.

In `t Veld memoreerde in zijn toespraak dat mevrouw van de Berg  al vele jaren beheerder van het archief van de vereniging in het Spuidorp is. Wekelijks wordt onder haar leiding het archief bijgewerkt met nieuwe aanwinsten. Zij maakt ook deel uit van de werkgroep Historie in de bibliotheek, die lezingen en filmmiddagen organiseert in de bibliotheek over de historie in de Hoeksche Waard.

Verder heeft  mevrouw van den Berg zich al jaren verdiept in de geschiedenis van de Oud-Beijerlandse Joodse gemeenschap, heeft inmiddels 2 omvangrijke boeken over dit onderwerp geschreven, die over de hele wereld zijn verspreid.  Maandelijks geeft zij nog lezingen over de uit Oud-Beijerland weggevoerde Joodse Oud-Beijerlanders.

Inmiddels heeft de Historische Vereniging Oud-Beijerland een overeenkomst gesloten met stichting Historisch Egmond, waar ook de Lamoraal van Egmontspeld als onderscheiding is ingesteld.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren