Trapveldje (ijsbaan) in Goudswaard afgesloten na vondst van asbestresten

379

asbest-mineraal1Goudswaard – De gemeente Korendijk heeft het trapveldje op de ijsbaan in Goudswaard afgesloten. Het betreffende veldje ligt in de hoek Achterweg en Zwaneweg. Bij de gemeente is in het weekend een melding binnengekomen dat er waarschijnlijk asbeststukjes op het veld lagen. Naar aanleiding van deze melding heeft de gemeente op 6 juni 2016 opdracht gegeven de materialen te laten onderzoeken. Uit dit onderzoek blijkt dat de stukjes daadwerkelijk asbesthoudend zijn. Het gaat om stukjes van golfplaten.

Het trapveldje had dringend een opknapbeurt nodig. De gemeente heeft het veld laten omploegen om er opnieuw gras in te zaaien. Hierdoor zijn de stukjes asbest waarschijnlijk aan de oppervlakte gekomen.

De gemeente heeft inmiddels een gespecialiseerd bureau opdracht gegeven om de herkomst en eventuele omvang van de verontreiniging vast te stellen. Naar aanleiding van de resultaten van het bodemonderzoek zullen vervolgmaatregelen worden vastgesteld.

De gemeente heeft besloten om het terrein tot nader order af te zetten met hekken en asbestlint. Zolang de asbeststukjes niet gebroken worden bestaat er geen direct gevaar voor de omgeving.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.