Vissen in de gemeente Binnenmaas wordt makkelijker

0
2381

12377591_810924639012173_5827809878110539465_oBINNENMAAS – Voor jongeren en bezoekers wordt het binnenkort makkelijker om een hengeltje uit te gooien in Binnenmaas. Het college van Binnenmaas heeft namelijk een compromis gesloten met de Hengelsportvereniging Binnenmaas (HSV) over de verhuur van visrecht in verschillende wateren in de gemeente.

Op dit moment heeft de Hengelsportvereniging al het visrecht op de Binnenbedijkte Maas vanaf Westmaas tot de brug over de provinciale weg bij Maasdam en verschillende locaties in andere dorpen. Nu wil de vereniging ook graag het visrecht huren voor de vijver bij het gemeentehuis, de vijver in het park bij de Limburg van Stirumlaan en de singel langs de Trambaan in Maasdam, de singel langs de Groeneweg en de vijver in het park langs de Kastanjelaan in Puttershoek, de aftakking van de Negenmorgenvliet langs de N489 in Westmaas en de vijver langs de Noord-Voorstraat en de singel bij de Lindenhof in ’s-Gravendeel. Het college stemt daar mee in onder bepaalde voorwaarden.

Het streven is om de Hoeksche Waard als recreatief gebied op de kaart te zetten en aantrekkelijk te maken voor recreanten en toeristen. Daarom moet het voor recreanten/vissers van buiten de gemeente of de Hoeksche Waard goed mogelijk zijn ook hier een hengeltje uit te gooien in het viswater, zonder dat zij eerst lid moeten worden van de Hengelsportvereniging. De toegang tot het viswater moet voor deze groepen en voor jongeren laagdrempelig zijn. Daarom is nu afgesproken dat al het water binnen de bebouwde kom vrij toegankelijk is voor kinderen tot en met 14 jaar. Om buiten de bebouwde kom te kunnen vissen in de polder en de Binnenmaas moeten zij jeugdlid van de HSV worden.

De dagpassen en weekvergunningen die onder andere verkrijgbaar zijn bij de automaat op het Recreatieoord in Mijnsheerenland worden uitgebreid met àl het viswater van HSV Binnenmaas. Incidentele bezoekers en recreanten die hier een weekje op de camping staan hoeven zodoende geen lid te worden van de HSV om te kunnen vissen. Het viswater in Binnenmaas wordt hiermee, onder deze voorwaarden, bevisbaar voor iedereen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.