Wethouder opent het ‘Buiten’ van de Open Waard in Oud-Beijerland

447

IMG_8376 kopieOUD-BEIJERLAND – Onder grote belangstelling van bewoners, medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers opende wethouder Ina van der Werf-Weeda donderdag het Buiten van De Open Waard in Poortwijk. Zij werd daarbij geassisteerd door mevrouw W. Boogaart. Deze mevrouw woont niet alleen  in kamer 1, maar was recent ook de eerste bewoner die over de rode loper de nieuwe locatie binnenging. De officiële handeling bestond in het onthullen van een speelhuisje, dat de verbinding met de naast gelegen school (jong versus oud) symboliseert. Het ‘Buiten van de Open Waard’ biedt tijdelijke huisvesting in verband met nieuwbouw van De Open Waard in Zoomwijck.

In haar toespraak roemde de wethouder de inzet van medewerkers en vrijwilligers. Het was een race tegen de klok om deze locatie ‘bewoonbaar’ te krijgen. Ina: “En dat het gelukt is, zien we vandaag met eigen ogen. Want hier – op de plek waar het slechts twee maanden geleden nog een grote modderpoel was – staat nu een prachtig tijdelijk zorgcentrum, waar alle ingrediënten aanwezig zijn om op een goede en fijne manier met elkaar te wonen en te werken. Kortom, het is vandaag een feestelijke dag”.

Na afloop van het officiële gedeelte was er voor alle aanwezigen een heerlijk warm buffet.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.