Extra commissievergadering over de te plaatsen windturbines langs het Spui tussen Nieuw-Beijerland en Piershil.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

De locatie waar de windturbines mogelijk komen is het Spui in PiershilKORENDIJK – Op dinsdag 23 augustus 2016 wordt in het gemeentehuis van Korendijk, Voorstraat 31 te Piershil, een openbare vergadering van de commissie gehouden. Deze commissievergadering begint om 20.00 uur. Iedereen die hierbij aanwezig wil zijn is van harte welkom.

Op de agenda staat het volgende collegevoorstel voor de raad:

  • voorstel voor alternatieve locatie windturbines.

Presentaties:

  • een presentatie van Eneco over de locatie Buitendijk te Zuid-Beijerland en een presentatie van  Nedpower swh over de Sheerwind Invelox windinstallatie.

 

Aanleiding

De gemeente Korendijk ontkomt niet aan de taakstelling voor het realiseren van 15 MW windenergie. De provincie is van plan de benodigde windturbines te plaatsen langs het Spui tussen Nieuw-Beijerland en Piershil. De gemeente Korendijk blijft van mening dat er in Korendijk geen geschikte locatie is voor de realisatie van 15 MW windenergie en dat locatie 50 ongeschikt is. De argumenten hiervoor zijn tijdens de provinciale hoorzitting op 22 juni gedeeld.

Inhoud voorstel

Op 22 juni jl. is door de Provincie enige opening geboden om te komen met alternatieven.

De gemeente Korendijk heeft overwogen hoe bij de ontwikkeling van locatie 50 het aantal gehinderden kan worden verminderd. Wij pleiten voor het schrappen van de vijfde windturbine bij de kern Nieuw-Beijerland. Deze vijfde turbine hindert namelijk 372 woningen binnen de straal van 1000 meter.

Mocht blijken dat vier turbines niet de toegezegde 15 MW windenergie opwekken willen de gemeente Korendijk de Provincie, ter compensatie, een mogelijkheid bieden maximaal drie turbines te realiseren langs de Buitendijk in Zuid-Beijerland. Eneco heeft hier grondpositie en wil deze turbines plaatsen. Om de overlast nog verder te beperken willen we graag alternatieve vormen van opwekking van energie op de locatie Buitendijk realiseren.Gedacht wordt aan een Sheerwind Invelox windinstallatie, waarmee in andere gebieden (o.a. Goeree-Overflakkee en Nissewaard) ervaring zal worden opgedaan.

Spreekrecht burgers

Belangstellenden kunnen tijdens de openbare vergadering van de commissie het woord voeren, inspreken, over geagendeerde en niet-geagendeerde onderwerpen. Degene, die van het spreekrecht gebruik wil maken, meldt dit tenminste 24 uur voor de aanvang van de vergadering aan de griffier. Hij/zij dient hierbij zijn/haar naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover hij/zij het woord wil voeren, te vermelden. Elke spreker krijgt maximaal vijf minuten het woord. De griffier, mevr. A. Goslings, is op maandag, dinsdag en donderdag te bereiken op tel: 088 647 17 95 of te e-mailen via het e-mailadres: [email protected] .

Vergadering commissie live te beluisteren

Het is mogelijk de commissievergadering live te beluisteren via deze link. Bent u niet in de gelegenheid deze uitzending te volgen dan kunt u deze, via dezelfde link, op een later tijdstip alsnog beluisteren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren