Open Huis in Dienstencentrum ’t Weegje en Bibliotheek ‘s-Gravendeel

369

index.php‘s-Gravendeel – Op 20 juni 2016 heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard haar nieuwe deuren geopend in het verbouwde Dienstencentrum ’t Weegje. Door de verhuizing naar het Dienstencentrum is de bibliotheek nu letterlijk en figuurlijk gevestigd midden in het hart van ’s-Gravendeel. Door de transformatie is het Dienstcentrum nu veel meer een centrum geworden van ‘verbinding en ontmoeting’; ook de bibliotheek vervult die functie en samen maken de organisaties dit beeld nu compleet. 

Volop activiteiten

Op zaterdag 17 september houdt het Dienstencentrum Open Huis van 11.00 – 15.00 uur en zal ook de bibliotheek geopend zijn voor alle belangstellenden. De bibliotheek nodigt iedereen uit om gezellig langs te komen en kennis te maken met alle diensten en producten van de bibliotheek, want naast het lenen van boeken en tijdschriften heeft de bibliotheek nog veel meer te bieden!

De bibliotheek in ‘s-Gravendeel is heel actief met het Taalhuis en er worden wekelijks taallessen gegeven aan cursisten die moeite hebben met lezen en schrijven.

Nu de vakantieperiode voorbij is, worden er ook weer volop activiteiten en workshops georganiseerd zoals lezingen over de lokale geschiedenis, tabletcafés en diverse cursussen om beter om te leren gaan met de computer en het internet.

 

Extra lang open

Doordat de bibliotheek nu in het centrum gevestigd is, kan een bezoek gecombineerd worden met een winkelmoment, een bezoek aan de fysio, huisarts, het Infopunt Wonen Zorg en Welzijn of de Thuiszorg Zorgwaard. Zeker met de nieuwe ruimere openingstijden van de bibliotheek. De bibliotheek is nu van maandag tot en met zaterdag geopend van 7.30 tot 20.00, conform de openingstijden van ’t Weegje. Iedereen kan binnenlopen in de bibliotheek om een tijdschrift, krant of boek te lezen.  Of om gebruik te maken van de computers en wifi. Bibliotheekleden kunnen tijdens de openingstijden van ‘t Weegje boeken lenen en terugbrengen met de zelfbedieningsautomaten. De bibliotheekmedewerkers zijn op vaste tijden aanwezig om bezoekers te helpen en vragen te beantwoorden.

Openingsaanbieding

Voor bezoekers die op deze open dag besluiten lid te worden van de bibliotheek heeft de bibliotheek een leuke actie: Wie tijdens het open huis een bibliotheekabonnement afsluit sluit tot en met 31-12-2017 krijgt de eerste 3,5 maand (ter waarde van minimaal 11,50 euro)  cadeau!

Kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek: www.debhw.nl of haal een folder in de bibliotheek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.