Sporthal de Tienvoet vanaf nu verder als de Marian Tolenaars sporthal in Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

14192004_1162689950459592_4161498980636767688_nHEINENOORD – Op vrijdagavond 2 september heeft wethouder Henk van Etten samen met Jan Tolenaars de nieuwe naam van de sporthal in Heinenoord onthuld voorafgaand aan een wedstrijd van zaalvoetbalvereniging Dissidenten tegen FC Lattentrappers uit Dinteloord. De sporthal wordt vernoemd naar Marian Tolenaars, de onlangs overleden echtgenote van de voorzitter van zaalvoetbalvereniging Dissidenten.

Marian Tolenaars is samen met haar man ruim 40 jaar de drijvende kracht geweest achter de plaatselijke zaalvoetbalvereniging Dissidenten. Vooral de laatste jaren hebben zij daarnaast ook allerlei acties georganiseerd om minderbedeelden te helpen met een financiële bijdrage. Onder andere door de organisatie van bingo-avonden, verlotingen, het zoeken van sponsoren en het organiseren van toernooien. De lijst met goede doelen in de Hoeksche Waard die met de opbrengst gesteund werden omvat het hospice, de HW Runners, stichting de Zuidwester, ’t Huis te Hoecke en de Stichtingen Huifbedrijden en Zomerkind. Een paar maanden gelden is Marian overleden.

Om de herinnering aan haar levend te houden heeft zaalvoetbalvereniging Dissidenten een verzoek ingediend om de sporthal in Multifunctionele Accommodatie De Tienvoet te verbinden met haar naam. Gemeente Binnenmaas heeft positief gereageerd op dit verzoek. Het verzoek is met de heer Tolenaars en Bres Accommodaties als beheerder van het complex besproken. In samenwerking met Bres is er een plaquette/naamplaat ontwikkeld met de nieuwe naam voor de sporthal in De Tienvoet, de “Marian Tolenaars sporthal”. De totale accommodatie blijft MFA De Tienvoet heten, alleen de sporthal die onderdeel uitmaakt van De Tienvoet krijgt de naam Marian Tolenaarshal.  Enkele jaren geleden kreeg de grote zaal voor culturele activiteiten in De Tienvoet al de naam “Andersenzaal”.

Op de Facebookpagina van gemeenten Binnenmaas zijn meer foto’s te vinden


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren