Echtpaar Kooijman uit Oud-Beijerland 65 jaar getrouwd!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Opnieuw is Oud-Beijerland een jubilerend bruidspaar rijker. Het is vandaag, dinsdag 13 september, 65 jaar geleden dat de heer J. (Jan) Kooijman (93) en mevrouw M. (Maria) Kooijman-Meinster (89) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De bruidegom zag het levenslicht op 21 augustus 1923 in Oud-Beijerland; hier stond ook wieg van de bruid op 23 mei 1927. Locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda bracht het briljanten paar vanmiddag een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

img_8777

Ontmoeting

’t Was tijdens één van de straatfeesten in Oud-Beijerland ter gelegenheid van de bevrijding van de Duitse bezetters toen de vonk oversprong tussen de jeugdige Jan Kooijman en Maria Meinster. Er zouden nog vele ontmoetingen volgen.

Na de huwelijksvoltrekking woonde het bruidspaar eerst nog een tijdje in bij de moeder van de bruid. Daar is ook hun eerste kind geboren. Anderhalf jaar later kregen ze een eigen woning aan de Admiraal  De Ruijterstraat. Later verhuisden zij naar het Tjerk Hiddesplantsoen, waar zij nog altijd zelfstandig wonen.

Werk

Het grootste deel (25 jaar) van zijn werkzame leven was de heer Kooijman boekhouder bij schokdemperfabrikant Koni in Oud-Beijerland. Mevrouw Kooijman nam de zorg voor het huishouden op zich. Zij houden van puzzelen, lezen en spelletjes doen met de kleinkinderen.

Kinderen

Het echtpaar Kooijman kreeg vijf kinderen en daarnaast is de familie uitgebreid met tien kleinkinderen en (bijna) twee achterkleinkinderen.

‘Het was altijd een leuk, gezellig, druk gezin en iedereen was en is nog steeds van harte welkom bij deze twee lieve mensen,’ aldus één van de dochters.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.