Jon Hermans-Vloedbeld waarnemend burgemeester Oud-Beijerland

541

jon-hermansOUD-BEIJERLAND – De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 26 september 2016 mevrouw J.H.M. (Jon) Hermans-Vloedbeld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Oud-Beijerland. Mevrouw Hermans-Vloedbeld is 62 jaar en lid van de VVD.

De burgemeestersvacature in Oud-Beijerland is ontstaan nadat de heer K. Tigelaar werd benoemd als burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De commissaris van de Koning heeft vervolgens met de fractievoorzitters van gedachten gewisseld over de ontstane situatie. Gedeputeerde Staten hebben op 5 juli 2016 besloten om de herindeling van de gemeenten in de Hoeksche Waard verder voor te bereiden. Dit moet met ingang van 1 januari 2020 leiden tot één gemeente in de Hoeksche Waard. Gelet hierop heeft de commissaris van de Koning aan de minister geadviseerd om de vacature voor de kroonbenoemde burgemeester in Oud-Beijerland vooralsnog niet open te stellen.

De keuze voor mevrouw Hermans-Vloedbeld heeft de commissaris van de Koning gemaakt in goed overleg met de fractievoorzitters. Na een gesprek tussen de commissaris van de Koning en de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer, heeft de commissaris van de Koning mevrouw Hermans-Vloedbeld voorgedragen als kandidaat. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met haar gesproken. Na dit gesprek stemden de fractievoorzitters unaniem in met de voordracht van de commissaris van de Koning om haar als waarnemend burgemeester te benoemen.

Mevrouw Hermans-Vloedbeld heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Na het burgemeesterschap in Ouderkerk (2001-2004) en Ridderkerk (2004-2009), is zij sinds 2009 burgemeester van de gemeente Almelo.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.