Numansdorper Olav Kooij wint de klassieker Zuiderzeeronde

398

Dronten – Op 14 april klonk om half 10 het startschot voor 150 junioren (17/18 jaar) vanuit De Meerpaal in Dronten, een unieke startplaats voor het peloton. Met een parcours van 120 kilometer reden de renners door heel Oostelijk Flevoland.

Kopgroep
Na 60 kilometer door de polder ontstond er een kopgroep van 21 renners met daarin de 16-jarige Olav Kooij en zijn ploeggenoot Tim Marsman. Beiden fietsen bij de Belgische ploeg Forte Young Cycling team U19, Kooij als eerstejaars junior.

Pech
Na 100 kilometer kreeg Kooij een lekke band, de wissel verliep gelukkig snel waardoor Kooij achter de auto weer kon aansluiten bij de kopgroep die op dat moment  1 minuut en 30 seconden voorsprong had op het peloton.

Sprint
Met minder dan 5 kilometer te gaan ontsnapte een renner uit de kopgroep. Tim Marsman zette de geslaagde achtervolging in, waardoor de kopgroep in tweeën brak. Met nog 200 meter te gaan gingen 7 mannen de sprint aan richting de finishlijn in Dronten en kwam Olav Kooij als eerste over de streep.  Max Kroonen werd 2e en Rick Pluijmers 3e.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.