Fietsmodus Schoolchallenge fietsen zonder appen en win prijzen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

share_facebookREGIO – Vanaf maandag 3 oktober tot 27 november loopt de Fietsmodus Schoolchallenge. De Schoolchallenge is onderdeel van de landelijke Fietsmodus campagne, die op 12 september is gestart. Deze campagne is gericht op jongeren van 12 tot 18 jaar. Het doel van de campagne is het gebruik van de Fietsmodus app te stimuleren. Deze Fietsmodus app registreert het aantal kilometers die per fiets wordt afgelegd zonder het gebruik van de smartphone.  Door gebruik van deze app maken jongeren met hun smartphonevrije kilometers kans op allerlei individuele prijzen, van bioskoopkaartjes tot een city-bike.

Waarom Fietsmodus?

We kennen allemaal het beeld wel: scholieren op de fiets, met een mobieltje in de hand en met de blik op het mobieltje. Nog even de laatste berichten checken, of er zelf een versturen. Helaas is dit niet zonder risico: uit onderzoek is af te leiden dat bij ongeveer één op de vijf fietsongevallen met jongeren de smartphone in het spel is. Dat betekent in Nederland enkele honderden slachtoffers per jaar.

De overheid en vier telecombedrijven hebben een aantal jaren geleden de handen ineen geslagen om aan dit probleem iets te doen. Om jongeren te verleiden de smartphone  niet te gebruiken tijdens het fietsen is de Fietsmodus app ontwikkeld.

Schoolchallenge: kans op een radio 538 feest voor de school

Nieuw dit jaar is de Scholenchallenge: de scholen met het hoogst aantal door leerlingen in de Fietsmodus app geregistreerde kilometers maken kans op een radio 538 feest voor de hele school. Voor Zuid-Holland is er een feest beschikbaar voor de scholen in de metropoolregio Rotterdam Den Haag en één voor het resterende deel van Zuid-Holland. Landelijk is er een XXL radio 538 schoolfeest met gastoptredens te winnen.

De campagne

In Zuid-Holland wordt de communicatie rond de Fietsmodus campagne ondersteund door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH). In een aantal regio’s in Zuid-Holland vinden aanvullende campagne-activiteiten plaats. Meer informatie: www.fietsmodus.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren