Wethouder Tanja en Burgemeester Waaijer ontbijten op de Meerwaarde in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

schoolontbijt2016Strijen – dinsdag 8 november 2016, zijn burgemeester Jan Waaijer en wethouder Paulien Tanja aangeschoven bij het kleuterontbijt op basisschool De Meerwaarde.

Nog gehuld in hun fleurige Cars-, Minions- en Frozen-pyjama’s stopten de 4 tot 6-jarigen het ene na het andere belegde bammetje in de mond. Eén jongetje schoof echter behoedzaam de korstjes naar de rand van zijn bord. Wethouder Tanja wilde wel weten waarom. ,,Ik ben allergisch voor korstjes,’’ was zijn aandoenlijke reactie.

Burgemeester Waaijer genoot eveneens van het ontbijt en de jonge openhartige tafelgenootjes. Als betrokken burgervader vroeg hij zich af hoe je dat doet ‘goed én gezond eten’? Eén slimmerikje wist het antwoord wel. ,,Door in je boterham te happen…”

Het Nationaal Schoolontbijt is al 13 jaar het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november wordt op basisscholen van het ontbijten een feestje gemaakt. Aan deze 14e editie deden zo’n 520.000 basisschoolkinderen mee op 2.720 scholen en 255 burgemeesters ontbeten mee. Net als bij de vorige edities gaf Het Nationaal Schoolontbijt ook dit jaar het beste ontbijtvoorbeeld. Het gevarieerde pakket bevatte alleen brood, beleg en drinken dat past binnen de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Foto gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren