A Festival of Nine Lessons and Carols in de Eendrachtskerk in Zuid-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Archief

800px-zuid-beijerland-eendrachtskerk-4_aug-2012-0229ZUID-BEIJERLAND – A Festival of Nine Lessons and Carols Zoals inmiddels bijna traditie geeft Inspiration onder leiding van Ernst- Jan Huising op zondag 11 december een uitvoering naar de opzet van het traditionele Engelse A Festival of Nine Lessons and Carols.

Op kerstavond 1880 wordt in de kathedraal van Truro hoofdstad van het Engelse graafschap Cornwall wordt voor het eerst een dienst gehouden waarin negen korte bijbellezingen worden afgewisseld met kerstliederen. Vanaf 1918 wordt ‘A Festival of Nine Lessons and Carols’ traditie getrouw gehouden in de King´s College Chapel in Cambridge. Al vanaf 1928 zend de BBC het festival rechtstreeks uit. Het verhaal van de val van de mensheid, de belofte van de Messias, en de geboorte van Jezus wordt verteld in negen lezingen uit de Bijbelboeken Genesis, Jesaja, Lucas, Matteüs en Johannes. De lezingen en de meeste samenzang zijn in het Nederlands.

De koormuziek is veelal in het Engels. De originele liturgie van toen is overgenomen, aangepast en gebruikt door andere kerken, de lezingen staan vast en worden dus over de hele wereld in deze volgorde verteld De dienst altijd met: “Once in Royal David’s City” en eindigt altijd met “Hark the Herold Angels sing”. Zondag 11 december om 19.00 uur in de Eendrachtskerk te Zuid-Beijerland. De kerk is open om 18.30 uur. Ter bestrijding van de onkosten is aan de uitgang een collecte. Wees welkom!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.