Korfballers Ventura Sport winnen topper in Klundert

KLUNDERT – Wederom 2 punten voor Ventura Sport in de topper in klasse 3K. De tweede zaterdag op rij mochten de strijenaren af reizen naar Klundert, deze keer was mede koploper VIOS uit Willemstad de tegenstander, in een onnodig spannende wedstrijd won Ventura Sport met 15-17. Door de overwinning gaat Ventura Sport alleen aan kop met 10 punten uit 5 wedstrijden.

Trainer Arthur Buitendijk moest noodgedwongen zijn opstelling op 2 posities wijzigen, Arco Dalm speelde op de plek van de afwezige Lennert Leunis en Dennis Batenburg op de plek van Siebe Buitendijk (wegens familie omstandigheden). Vanaf minuut 1 was duidelijk dat de ploegen verschillende speelstijlen hanteren, waarbij Ventura Sport met een hoge balcirculatie tot kansen wil komen is VIOS een ploeg die met name vanuit stilstand tot kansen komt.

Beide ploegen startte zeer behoorlijk aan de wedstrijd en er was weinig te merken van spanning op het veld. Ventura Sport was vanaf het begin de betere ploeg en VIOS bleef met name door dode spelmomenten in de wedstrijd. De strijenaren hadden moeite om het verschil in doelpunten uit te drukken en kwamen niet echt los van VIOS. Naarmate de eerste helft vorderde zakte het tempo bij Ventura Sport, waardoor het zichzelf een beetje uit het spel haalde. De rust werd bereikt met een verschil van 3 doelpunten, 8-11.

Na rust was het zaak om de onnodige fouten in de verdediging eruit te halen en proberen het verschil in kwaliteit ook uit te drukken in doelpunten. Echter kwam de thuisploeg een stuk scherper uit de kleedkamer en knokte zich terug in de wedstrijd. Door de matige start van de 2e helft werd het een spannende wedstrijd, waarbij Ventura Sport het gat niet groter kon maken dan 3 doelpunten. Iedere keer wanneer Ventura Sport scoorde was het gelijk VIOS wat zich oprichtte en gelijk tegen scoorde. Hierdoor bleven de ploegen tot het einde dichtbij elkaar. Kort voor tijd leek de wedstrijd nog even te kantelen echter was het uiteindelijk Ventura Sport die de eindstand van 15-17 op het scorebord zette.

Al met al een lastige wedstrijd die uiteindelijk wat onnodig spannend werd, daar Ventura Sport zichzelf vergat te belonen om het verschil in kwaliteit echt in score uit te drukken. Maar toch werden de punten meegenomen naar Strijen, waardoor Ventura Sport nu alleen aan kop gaat. De voorsprong bedraagt 2 punten op de 3 ploegen die gedeeld 2e staan, a.s. zaterdag speelt Ventura Sport thuis tegen KVK. KVK is een van de ploegen die gedeeld 2e staat, dus wederom een belangrijke wedstrijd om de bovenste plekken op de ranglijst. Wanneer Ventura Sport wint dan is dat een mooie prestatie, dat betekent namelijk dat ze dit seizoen (zowel buiten als binnen) nog ongeslagen zijn. De wedstrijd begint om 16.15 uur in Strijen.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse 5, Arco Dalm 4, Arnold in’t Veld 3, Dennis Batenburg 2, Marlissa Seton/Annemieke van Dongen en Naidja van Aelst ieder 1.