Eerste paal voor laatste appartementengebouw Poortwijk III in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Het eerste appartementengebouw in Poortwijk III, de Houtblazer, is nog maar net een paar maanden opgeleverd. Voor het tweede gebouw is in september 2016 de eerste paal geslagen (Flageolet). Vandaag, donderdag 26 januari 2017, sloeg wethouder Piet van Leenen de eerste paal voor het derde en laatste appartementengebouw in de Kreekzone van Poortwijk III: de Andante van vereniging Zorgzaam wonen aan de Kreek.

Heipaal

Vanwege de harde, gladde grond liepen wethouder Van Leenen, kopers en de andere aanwezigen behoedzaam naar de heistelling. Even was het spannend of de heipaal wel de vorstige grond in zou gaan. Gehuld in een witte jas en met een veilige bouwhelm op nam wethouder Van Leenen plaats in de cabine. Eén druk op de knop was genoeg om de heipaal met flink wat geweld de harde grond in te slaan. De bouw is nu echt begonnen!

Zorgzaam wonen

De Andante wordt gerealiseerd aan de Muzieklaan, naast de twee andere appartementengebouwen in Poortwijk III. Het gebouw grens direct aan de Kreek en is straks voorzien van negentien appartementen van uiteenlopende afmetingen.

De vereniging ‘Zorgzaam wonen aan de Kreek’, die verantwoordelijk is voor het ontwerp en de bouw van de Andante, wil bewoners een zorgzame woon- en leefomgeving bieden. Het project richt zich daarom meer, maar niet uitsluitend, op bewoners die zich, indien nodig en gewenst, willen inzetten voor elkaar; zorg ontvangen en, zolang dit kan, ook verlenen. Zorgzaam Wonen aan de Kreek wordt dan ook uitgerust met een aantal gemeenschappelijke faciliteiten: een gezamenlijke huis/logeerkamer en ook een gezamenlijk dakterras en buitenberging. Vanzelfsprekend is het complex rolstoeltoegankelijk. Sociale en fysieke veiligheid staan hoog in het vaandel.

Huren

Uniek is dat er ook appartementen in de huursfeer worden aangeboden. Het project is daarmee geschikt voor iedere doelgroep. Dit blijkt ook uit de reserveringen die inmiddels zijn gedaan: de jongste kandidaat-bewoner is 35 jaar, de oudste 76 jaar. Zowel huurders als kopers hebben zich inmiddels aangemeld. Naar verwachting vindt de oplevering plaats in het eerste kwartaal van 2018


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren