Eén integraal plan voor nieuwbouw oude gemeentewerf Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

CROMSTRIJEN –  Vandaag ondertekenden wethouder Hans Flieringa als plaatsvervanger van projectwethouder Bas Boelhouwers namens de gemeente Cromstrijen, de heer Ton (jr.) van Bolton en de heer Bouhuisen namens Bouhuisen projectontwikkeling de samenwerkingsovereenkomst van het te ontwikkelen terrein Vlielanderstraat en Meidoornstraat in Numansdorp. Met het ondertekenen van deze nieuwe overeenkomst zetten partijen de stap richting één integraal bestemmingsplan om te komen tot nieuwbouw op de locatie Vlielanderstraat in Numansdorp. Onder de projectnaam “Vlielanderstraat” gaat Bouhuisen 5 woningen en Bolton 13 woningen bouwen voor diverse doelgroepen.

Mijlpaal 

Portefeuillehouder Bas Boelhouwers is zeer blij met de gesloten overeenkomsten. ‘We wilden heel graag dat het gehele terrein rondom de oude gemeentewerf in één keer ontwikkeld zou worden. Ik ben dan ook erg tevreden dat Bolton en Bouhuisen samen het gebied onder handen gaan nemen. Gezien de grote opkomst van de bewonersavond die we in september organiseerden, is de interesse zeer groot. Het wordt dus tijd dat we gaan bouwen!’ 

Inhoud samenwerkingsovereenkomst 

In de overeenkomst zijn de afspraken tussen de gemeente, Bolton en Bouhuisen over de grond van de voormalige gemeentewerf definitief gemaakt. Het te ontwikkelen gebied is inclusief voormalig Groene Kruisgebouw en het kerkje aan de Groeneweg. Omschreven is ook wie verantwoordelijk is voor activiteiten die voortvloeien uit het bouwen van een dergelijke woningbouwlocatie, zoals de aanleg van parkeerplaatsen. Door het sluiten van de anterieure overeenkomst hoeft er geen exploitatieplan vastgesteld te worden en starten wij binnenkort met de procedure voor het bestemmingsplan en het verkrijgen van de omgevingsvergunning.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren