Barendrechter Philip Bruijs dreigt gemeente Binnenmaas met claim planschade voor Windmolens

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Barendrecht – De gemeente Binnenmaas is gisteravond tijdens een raadsvergadering akkoord gegaan met de komst van windmolens met een hoogte van 187 meter langs de Oude Maas. Maar als het aan Barendrechter Philip Bruijs ligt dan is de strijd nog niet gestreden. De voorzitter van de vereniging van eigenaren aan de Steekkant in Barendrecht legt zich niet neer bij de windturbines op Heinenoords grondgebied net tegenover de appartementen in Carnisselande in Barendrecht.

,,Het wonen aan de Steekkant in Barendrecht met een prachtig uitzicht over rivier de Oude Maas en de Hoeksche Waard hebben wij altijd als genoegen ervaren. Met de komst van de windmolens komt hier rigoureus een einde aan”, aldus Bruijs.

,,Dit zal een negatieve invloed hebben op de waarde van de appartementen en er zal sprake zijn van planschade”, vervolgt de voorzitter van de VVE. ,,Als de gemeente Binnenmaas toestemming geeft voor het plaatsen van de windmolens zijn wij genoodzaakt om een procedure te starten vanwege planschade. Zo nodig zullen wij deze procedure voeren tot aan de Raad van State.”

Via: Barendrechts Dagblad


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren