Welzijn Hoeksche Waard wil ook in Korendijk een Hulpdienst starten

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

KORENDIJK – In de gemeente Korendijk zijn we, samen met een actieve vrijwilliger, bezig om een vrijwillige hulpdienst op te zetten voor hulpbehoevende dorpsgenoten.

Het is natuurlijk helemaal niet nieuw: burenhulp bestaat al zo lang er mensen buren hebben, maar in onze – meer individualistische – samenleving is het soms lastig hulp te vragen. Als het contact met de buren er bijvoorbeeld niet is, of de kinderen niet in de buurt wonen. Maar wat doet u dan als er een schilderijtje moet worden opgehangen of het tuinhekje moet worden gerepareerd?

Mensen die even niet weten hoe ze thuis een klusje moeten klaren, kunnen de hulp  inroepen van Welzijn Hoeksche Waard. Want bij Welzijn Hoeksche Waard is een regionale Hulpdienst actief die bestaat uit vrijwilligers die u graag helpen bij dit soort en andere klusjes.  Er zijn vrijwilligers die u kunnen helpen met een kapotte lamp, een slot dat niet goed werkt, een deurtje dat klemt, een struik die wel erg groot is geworden, een computer die niet meer werkt zoals het hoort, een boodschapje doen, enzovoort, allemaal kleine zaken die veel ergernis geven en vaak met een kleine ingreep zijn op te lossen. Kortom, voor al die dingen waar u tegenaan loopt en waar u niet zelf uitkomt, kunt u ons bellen. We spelen deze vragen door naar de vrijwilligers die het project coördineren. Zij zoeken dan een vrijwilliger die kan helpen. We zeggen mensen dan ook wel altijd dat het even kan duren voor er iemand komt, omdat dat natuurlijk wel wat tijd kost.

Woont u in Korendijk en vindt u het leuk om af en toe iets voor een ander te doen?

Wij willen een netwerk van mensen creëren, die het leuk vinden een klusje voor iemand te doen. Je kunt aangeven welke klussen je graag aanpakt en waar je handig in bent. Komt het een keer niet uit, geen probleem dan gaan we op zoek naar een ander. In elk dorp; Goudswaard, Nieuw Beijerland, Piershil en Zuid Beijerland, willen we graag een aantal “klussers” vinden, die het leuk vinden om de medemens te helpen. Ben jij die persoon die energie krijgt om anderen te helpen en je wilt je een paar uurtjes in de maand inzetten voor dorpsgenoten?

Dan horen wij graag van u! U kunt zich aanmelden via de website, of contact met ons opnemen via 088 – 7308900, of mail [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren