Kinderen Dubbeldekker in Numansdorp aan de slag tijdens Boomfeestdag!

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

NUMANSDORP – Woensdag 22 maart 2017 is de Nationale Boomfeestdag. Deze dag in het voorjaar staat symbool voor het behoud van bomen in de natuur. In Numansdorp staan 20 kinderen van basisschool De Dubbeldekker niet alleen stil bij deze ‘feestdag’ zij gaan ook letterlijk aan de slag met het planten van 9 bomen op de begraafplaats aan de Hallinxweg.

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de laatste bomen door schoolkinderen de grond in zijn gegaan. “Dit was tijdens de viering van Koninginnedag op 30 april 2013. Toen plantten de kinderen een Koningslinde in Numansdorp en Klaaswaal. Wij dragen graag bij aan het doel van deze dag om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Daarom doen wij mee met dit initiatief waarbij de kinderen echt zelf hun steentje kunnen bijdragen met een schop in de hand en hun laarzen in de modder”, aldus wethouder Hans Flieringa. “Natuurlijk help ikzelf ook graag een handje mee.”

Volgend jaar vindt de Boomfeestdag in Klaaswaal plaats.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren