Blauwborsten op hun zangpost in Hoeksche waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Blauwborsten op hun zangpost in Hoeksche waard – Foto: Boswachter Thomas van der Es van Staatsbosbeheer

HOEKSCHE WAARD – In de Hoeksche waard is nu op meerdere plekken de zang van de blauwborst te horen. Blauwborsten zijn prachtige voorjaarszangers die nu massaal arriveren in hun broedgebieden. Langs de noordoevers van het Hollands Diep en langs een aantal kreken met rietkragen is hun karakteristieke zang te horen.

Blauwborsten brengen de winter door in Afrika. Vanaf begin maart arriveren ze weer in Nederland. Ze hebben een karakteristieke zang die wel wat weg heeft van een nachtegaal. Heel veel melodieuze fluittonen met allerlei trillertjes. Daarnaast hebben ze en prachtig uiterlijk met een heldere blauwe borst en roestbruine staart. Op dit moment zingen blauwborsten 24 uur per dag. De grootste kans om er één te zien is in de vroege ochtend en in de avond. Als ze gepaard zijn stopt de zangactiviteit. Het zijn nu de mannetjes die hun zangpost innemen. Boswachter Thomas van der Es van Staatsbosbeheer fotografeerde dit exemplaar langs het wandelpad naar de kijkhut het ‘Gemaal’ in het Oudeland van Strijen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren