Echtpaar Van Delden uit Oud-Beijerland 65 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Van Delden was zondag 9 april 2017 een feestelijke en gedenkwaardige dag… het was namelijk 65 jaar geleden dat de heer W.T. (Ton) van Delden (88) en mevrouw M. (Marian) van Delden-Mulder (85) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De bruidegom zag het levenslicht op 18 april 1928 in Den Haag; in deze stad stond ook de wieg van de bruid op 14 januari 1932. Locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda bracht het briljanten bruidspaar maandag 10 april een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Overburen

Eigenlijk kennen bruid en bruidegom elkaar al hun hele leven. Ze woonden namelijk tegenover elkaar op het Soestdijkseplein in Den Haag. De huwelijksvoltrekking op 9 april 1952 veranderde overbuurjongen en –meisje in elkaars echtgenoten.  

Tijdens hun huwelijkse periode veranderde het echtpaar Van Delden maar liefst zeven keer van woonplaats: Den Haag, Overschie, Rotterdam-Zuid, Spijkenisse, Alphen aan den Rijn, Krimpen aan den IJssel en – drie jaar geleden – Oud-Beijerland.

Werkzaamheden

De bruidegom verdiende zijn dagelijks brood aanvankelijk als stuurman op de grote vaart. Later werd hij loods. Nadat hij vanwege oogproblemen hiervoor werd afgekeurd, trad hij in dienst bij Pakhuismeester en Maritiem Instituut.

De bruid werkte eerst bij Peek en Kloppenburg, nam later de zorg voor het huishouden en de kinderen op zich en werkte daarna als mannequin voor onder meer de Libelle.

Kinderen

Het echtpaar Van Delden kreeg twee kinderen (een zoon en een dochter) en daarnaast is de familie uitgebreid met vijf kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Hobby’s

Kamperen, bridge, computeren en – niet te vergeten – op zondagmiddag Feyenoord kijken bij een van de kinderen zijn de hobby’s van het jubilerende bruidspaar.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren