Vrijwillig Vervoer Welzijn Hoeksche Waard zoekt nieuwe planner voor Oud-Beijerland

0
330

OUD-BEIJERLAND – “Dat er iemand met je meegaat en op je wacht, is heel fijn.” Dat is één van de opmerkingen die wij de afgelopen jaren hoorden bij het aannemen van “een ritje”. Dankbaar werk voor dankbare gebruikers: mensen die niet de mogelijkheid hebben om zelf op een plaats van bestemming te komen.

“Met name van en naar ziekenhuizen.”, vertellen Marjan Rijsdijk en Joyce Krom, sociaal makelaars van Welzijn Hoeksche Waard. “Dat is logisch, maar als mensen naar een verjaardag willen van een kleinkind, of eens gezellig met een vriendin willen afspreken, dan kan dat ook. Het gaat erom dat we mensen helpen langer sociaal actief te blijven. Zo wordt het voor hen langer mogelijk zelfstandig te blijven wonen en dat wil eigenlijk iedereen. Inwoners van de Hoeksche Waard die door omstandigheden, eventueel tijdelijk, minder mobiel zijn of moeilijkheden ondervinden bij bepaalde activiteiten in het dagelijks leven waarvoor zij vervoer nodig hebben kunnen hier een beroep op doen.”

“Er is af en toe natuurlijk verloop onder de chauffeurs en vrijwillige planners en we willen mensen graag goed blijven helpen. Daarom zoeken we een nieuwe planner. De onkosten worden vergoed. Onze gebruikers weten dat ze een aantal werkdagen van te voren moeten bellen om ons in staat te stellen een vrijwilliger te vinden, maar dan willen we ze ook wel graag echt kunnen helpen.”, besluiten ze.

De werkzaamheden van een planner bestaan uit:

  • Het plannen van de aangevraagde ritten op de maandag en vrijdag (en eventueel vakantie opvang)
  • Het (maandelijkse) planschema van de ritten van het vrijwillig vervoer en welke chauffeur deze rijdt,
  • Schema voor de vaste ritten naar een dagopvang, 1x per 5 weken
  • Bijhouden van de contactgegevens en beschikbare chauffeurs,
  • Werving en intake van nieuwe chauffeurs e.d.
  • En wat er verder bij komt kijken zoals bv als contactpersoon en aanspreekpunt optreden als er vragen zijn, bijvoorbeeld van zowel de klant als wel van chauffeurs.

Als u interesse heeft in deze werkzaamheden of een gedeelte daarvan horen wij het graag u.Mocht u eerst meer willen weten kan dat natuurlijk ook.

Voor vragen en/of informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Joyce Krom of  Silvia de Bruin 088-730 8900 of via de mail sociaal [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.