Wedstrijd Botlek – NSVV met twee gezichten eindigt in een remise

Redactie Hoeksch Nieuws
7 Min Read

Drie jaar geleden speelden Botlek en NSVV in de laatste wedstrijd tegen elkaar. De uitkomst staat in menig NSVV-er nog in het hoofd geperst; immers door de 5 – 2 nederlaag degradeerden de Numansdorpers naar de derde klasse. Ook nu stond deze nacompetitiewedstrijd voor NSVV in het teken van degradatie en lange tijd zag het er naar uit, dat ook nu het zwaard van Damocles over de Numansdorpers zou neerdalen. Want na 54 minuten leidde de thuisclub met 3 – 0 en met deze comfortabele voorsprong leek een plaatsing voor de volgende ronde naderbij. Het zou echter anders verlopen.

De thuisclub zat er vanaf het begin bovenop en gaf NSVV geen centimeter ruimte en met het snel bedienen van de spitsen was het alle hands aan dek voor de Hoeksche Waarders. In het eerste kwartier waren er toch een paar kansjes voor NSVV, maar Kjetil Mol raakte de bal niet goed, nadat Mick Loendersloot de bal maar half geraakt had en Mitchel Louwerens schoot de bal vanuit de tweede lijn over. Maar na 16 minuten belandden we in de realiteit. Een voorzet vanaf de linkerkant werd beoordeeld als zijnde een bal, die achter zou gaan, maar daar dacht Jordy de Winter anders over, want hij liep op deze bal door en trok het projectiel  voor en John Ackon was er als de kippen bij om de bal in het doel te prikken.

Een minuut later was dezelfde speler dicht bij een tweede treffer, maar nu toonde Melvin Kruijthof zich de meester in het een tegen een duel. Hierna kreeg NSVV wat meer grip op het spel en dat leidde tot wat kleine kansjes. Maar de tegenstoten van Botlek eisten alle aandacht van de Numansdorpse verdediging op. Na 38 minuten leidde dat tot een tweede treffer. Shurnel Rene Jean Francois plaatste de bal op Jordy de Winter en die schoot de bal op het doel en via de vingertoppen van Melvin Kruijthof belandde de bal in het doel; 2 – 0.

Met twee wissels, Boyd van Andel en Sjoerd Hofstede voor Leonard Bruynzeel en Kjetil Mol, probeerde NSVV de bakens te verzetten. Dat leek aanvankelijk goed uit te pakken. Direct na de thee soleerde Mitchel Louwerens door de verdediging, maar zijn schot ging net naast het doel.

Dit leek echter een tijdelijke opleving, want Botlek scoorde in de 53e minuut zijn derde doelpunt. Een aanval van de Spijkenissers over rechts eindigde in een voorzet en Melvin Kruijthof probeerde met zijn vingers het leer weg te tikken, maar hij kon geen kracht achter de bal zetten en hij belandde op het hoofd van Jordy de Winter en omdat hij voor een volledig leeg doel stond, kostte het hem geen moeite om de bal in het doel te koppen; 3 – 0.

Het was nu de vraag, hoe hoog de score zou oplopen. Yoeron van der Ree kopte een bal bijna in eigen doel en niets wees op een kentering. Maar voor de thuisclub veranderde in de 63e minuut veel. De boomlange Dave Meurs moest bij Botlek het veld geblesseerd verlaten; hij heerste in de lucht en was voor de thuisclub een rots in de branding. Met deze wissel verdween de zekerheid bij Botlek. De allereerste daad was een hoekschop van Mitchel Louwerens en bij de tweede paal stond Marco Mann klaar om de bal in het nylon te koppen; 3 – 1.

Nu was NSVV de bovenliggende partij en veel goede aanvallen rolden op het Botlekdoel af. Kansen kwamen er voor Kelvin van der Giesen, Boyd van Andel en Sjoerd Hofstede, maar in alle gevallen kon doelman Kevin Rijsdijk de klus klaren. Ook Marco Mann ging met de regelmaat naar voren en dan luidden alle alarmbellen bij de gastheren. Een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven en de beloning kreeg NSVV in de 81e minuut. Een hoekschop van Mitchel Louwerens werd door Kevin Rijsdijk verkeerd beoordeeld, want hij sloeg de bal in eigen doel; 3 – 2.

Twee minuten later was het gelijk. Een voorzet van weer Mitchel Louwerens belandde bij Boyd van Andel en met een droge knal verdween de bal in de verste hoek; 3 – 3.
DSC_8202

Botlek was klaar voor de knock out; het was echter een knock down, want kort voor het einde had de thuisclub nog de beste mogelijkheid. Jordy de Winter kreeg namelijk een prachtige kans, maar zijn vlijmscherpe schot in de uiterste hoek werd door Melvin Kruijthof op sublieme wijze uit de hoek getikt en hij redde daarmee de goede uitgangspositie van NSVV.

Het was een wedstrijd met een sensationeel scoreverloop; was NSVV na 54 minuten gedegradeerd, nu heeft het echter zijn lot zelf in de hand. Het laatste half uur biedt prima uitgangspunten voor een overwinning, maar vergeten mag niet worden, dat Botlek in het eerste uur de Numansdorpers op veel punten overtroefde. De strijd is zeker nog niet gestreden en een boeiend duel lijkt a.s. dinsdag aanstaande. Afgetrapt zal er worden om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Thierry Bekker (88e Niek van Kuijk), Yoeron van der Ree, Marco Mann, Kjetil Mol (46eSjoerd Hofstede), Arjan van Gurp, Roderick Bekker, Leonard Bruynzeel (46e Boyd van Andel), Kelvin van der Giesen, Jeroen Voshart, Mitchel Louwerens

Ruststand:          2 – 0
Eindstand:          3 – 3

Scoreverloop:
16e min.          1 – 0          John Ackon
38e min.          2 – 0          Jordy de Winter
53e min.          3 – 0          Jordy de Winter
63e min.          3 – 1          Marco Mann
81e min.          3 – 2          Kevin Rijsdijk (eigen doelpunt)
83e min.          3 – 3          Boyd van Andel

Geschreven door: Ed Zwaal


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren