Overeenkomst voor Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in de Hoeksche Waard ondertekend

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

P2170407HOEKSCHE WAARD – Sinds 1 januari 2015 heeft de regio Hoeksche Waard een Jeugdsportfonds (JSF) en een Jeugdcultuurfonds (JCF).  Op 17 februari 2015 ondertekende wethouder Pieter Paans (plaatsvervangend voorzitter) namens de Hoeksche Waard en interim directeur Eelco Kingma (secretaris) namens de RSD hiervoor de overeenkomst.

Het Jeugdsportfonds (JSF) en het Jeugdcultuurfonds (JCF) zorgen ervoor dat ook kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 110% van het minimum, in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit de Hoeksche Waard lid kunnen worden van een vereniging op gebied van sport of cultuur. De fondsen vervangen de huidige maatschappelijke participatieregeling van de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard voor de onderdelen sport en cultuur. Hiervoor kon vanaf 1 januari 2015 geen aanvraag meer ingediend worden.

De vijf Hoeksche Waardse gemeenten financieren de fondsen voor een groot deel. Daarnaast worden de fondsen aangevuld door lokale en nationale sponsors. Zo doet de Rabobank Foundation een financiële donatie voor beide fondsen, voor het eerste jaar. Het JSF en JCF Hoeksche Waard zijn particuliere fondsen. De uitvoering is in handen van het JSF en JCF Zuid-Holland.

Op zaterdag 28 maart vindt er een feestelijke aftrap plaats in Alcazar Events te Puttershoek. Hierbij zijn alle betrokken wethouders aanwezig.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren