GEMEENTE OUD-BEIJERLAND EN WATERSPORTVERENIGING SLAAN HANDEN INEEN OM HAVEN NÓG AANTREKKELIJKER TE MAKEN

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Een levendige haven… dáár tekenen watersportvereniging Het Spui en het gemeentebestuur van Oud-Beijerland voor. En dat deden zij ook letterlijk op 23 mei 2017! De zonovergoten haven vormde het decor voor de ondertekeningsceremonie door wethouder Harry van Waveren en voorzitter Lennard van Santen. Met het ondertekenen van de huur- en exploitatieovereenkomst zetten beide partijen zich niet alleen in om de haven te beheren, maar ook om deze weer als vanouds te laten bruisen. De vele winkels, restaurants en terrasjes bij en rond de haven dragen in ruime mate bij aan de gezellige dorpse sfeer.   

Investeren

Voorzitter Lennart van Santen geeft aan dat de vereniging nu kan gaan investeren in de haven. “Maar wel duurzaam”, zo benadrukt hij. Ook wethouder Harry van Waveren is blij met de afspraken en kijkt ernaar uit om samen de schouders eronder te zetten en de haven weer te laten leven zoals in vroeger tijden.  

Historie

Een blik in het verleden laat zien dat aan de haven van Oud-Beijerland een rijke historie verbonden is. Zo ligt deze langs het Spui en de Oude Maas… van ouds een belangrijke doorvoerroute. Oud-Beijerland groeide in vroegere tijden uit tot een belangrijke handelshaven. De inwoners leefden van de landbouw en de visserij en in de haven was er sprake van veel bedrijvigheid.

Pleziervaartuigen

Vandaag de dag liggen de pleziervaartuigen heerlijk beschut aan de kade achter de hoge deuren van de keersluis. Ook passanten weten inmiddels de haven van Oud-Beijerland te vinden en ondervinden de voordelen van het aanmeren in het centrum van het dorp. Immers, de haven van Oud-Beijerland ligt midden in het centrum met rondom karakteristieke woningen, mooie geveltjes en winkels. Vanaf de boot is het maar ‘een paar stappen’ tot het gezellige winkelcentrum. De haven is gezellig, maar watersport vereniging Het Spui wil de komende jaren flink aan de slag om de haven nog aantrekkelijker te maken.

Ook de waterbus heeft de charme van onze haven ontdekt. Dit jaar meert de waterbus aan in Oud-Beijerland. In juni, september en oktober alleen in de weekenden; in de zomervakantieweken maar liefst vier dagen per week.

Dorpse charme en stadse allure… Oud-Beijerland heeft ‘t!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren