Samen zorgen we voor een veilig thuis in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

In de Hoeksche Waard hebben ruim 20 organisaties die met ouderen werken besloten gezamenlijk op te treden tegen ouderenmishandeling. Samen willen we zorgen dat iedereen een veilig thuis heeft.

Dan is het belangrijk dat iedereen weet wat hij of zij kan doen als er een vermoeden is van ouderenmishandeling. Dat kan gaan om duidelijke vormen van misbruik, zoals financiële uitbuiting of fysieke mishandeling, maar vaker komt het voor dat de signalen minder duidelijk zijn. Bijvoorbeeld als iemand verwaarloosd wordt of psychisch wordt mishandeld. Mensen die signalen opvangen of als mantelzorger overbelast raken, kunnen bij de organisaties terecht die zijn aangesloten bij het convenant (in de onderstaande flyer vindt u al deze organisaties).

Ook de meldcode huiselijk geweld geeft houvast: deze geeft in een aantal stappen aan wat u kunt doen. Kijk op http://www.veiligthuis.nl/  voor meer informatie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren