Programma Open Monumentendag 2017 in Binnenmaas

295

BINNENMAAS – Het thema van Open Monumentendag 2017 is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Ook in Binnenmaas zijn op zaterdag 9 september verschillende monumenten te bezoeken.

Hof van Moerkerken – tuin

Het Hof van Moerkerken, geopend van 10.00 – 17.00 uur, is de enige buitenplaats die in de Hoeksche Waard bewaard is gebleven. Deze bijzondere historische buitenplaats opent op Open Monumentendag haar tuindeuren en Oranjerie.

Kerken in Binnenmaas  
De Laurentiuskerk in Mijnsheerenland en de historische kerk in de Sint Anthoniepolder zijn dit jaar van 10.00 – 16.00 uur geopend. Tijdens de Open Monumentendag worden in beide kerken rondleidingen gegeven. In de kerk in de Sint Anthoniepolder kunt u ook genieten van orgelconcerten en in de Laurentiuskerk presenteert het Comité ‘dak voor het dorp’ zich.

Museum Hoeksche Waard

In Museum Hoeksche Waard geeft een gids kort uitleg in zowel ‘t Hof van Assendelft als Boerderij Oost-Leeuwenstein. Beide locaties van het museum zijn geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Vanaf 15.00 uur kunt u genieten van de groep Oude Raadhuis Renaissance Consort. Het (inloop-)concert omvat een gevarieerd programma. Er is ensemblespel en er zijn ook optredens van subgroepen uit het consort.

Molens in Binnenmaas

De molens zijn open van 10.00 – 17.00 uur. Hoe molens werken wordt uitgelegd bij de volgende molens:

  • Korenmolen Windlust in Westmaas
  • Korenmolen De Hoop in Maasdam
  • Korenmolen ’t Vliegend Hert in ’s-Gravendeel
  • Poldermolen Poldersche Molen in Maasdam
  • Poldermolen De Oostmolen in Mijnsheerenland
  • Molencomplex Goidschalxoord in Heinenoord
  • Korenmolen De Lelie in Puttershoek is ook geopend op zondag 10 september van 10.00 – 17.00 uur. Zaterdag zijn er rondleidingen en mogen jeugdige bezoekers graan schonen en malen. Zondag is er van 14.00 – 16.00 uur een molen- en natuurwandeling i.s.m. het Hoekschewaards Landschap. Zie www.hwl.nl voor meer informatie.

Meer informatie

Meer informatie over de Open Monumentendag en deelnemende monumenten vindt u op de landelijke website www.openmonumentendag.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.