Ventura Sport zet zegereeks voort

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

STRIJEN – In een matige wedstrijd heeft Ventura Sport de zegereeks voortgezet. Vooraf gezien was het een wedstrijd tussen gedeelde koploper en de nummer laatst in de stand. Echter werd rode lantaarndrager Sperwers met maar een klein verschil verslagen waardoor de punten in Strijen bleven, eindstand 15-12. 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Jeanette Slikkerveer. Ventura Sport begon met invaller Arco Dalm op de plek van de afwezige Nathan Visser vol goede moed aan de wedstrijd. Gezien de stand in de competitie was de ploeg van trainer Arie Kranendonk favoriet tegen het nog puntloze Sperwers uit Rotterdam. De tegenstander bleek een stugge tegenstander te zijn en mede door een te laag baltempo en een statisch spel kwam de thuisploeg maar moeilijk onder de druk vandaan. Dit gecombineerd met nonchalant verdedigen kwam Ventura Sport niet echt los van haar tegenstander, wat resulteerde in een 10-6 ruststand. 

In de rust probeerde trainer Arie Kranendonk de spelers bewust te maken van de problemen en hoopte op een ommekeer qua aanvallend spel. Wanneer het statische spel omgezet kon worden in het dynamische spel, was het een kwestie van tijd dat het verzet van het stugge Sperwers zou breken. Echter niets was minder waar en Ventura Sport bleek afgelopen zaterdag niet in staat om het tij te keren, wat resulteerde in een draak van een 2e helft. Qua score wist Sperwers in de 2e helft te winnen (5-6) en had de gedeeld koploper geluk dat het een verschil van 4 punten had geslagen in de 1e helft. De scheidsrechter floot af bij een eindstand van 15-12, waardoor de punten in Strijen bleven. 

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten en het zal de komende 2 weken echt beter moeten gezien het zware programma. Daar de komende wedstrijden zullen bepalen of Ventura Sport na de zaal nog een riante uitgangspositie heeft. A.s. zaterdag staat de topper tegen OZC op het programma, beide ploegen zijn nog ongeslagen. Waarbij OZC licht favoriet is gezien het aantal doelpunten wat zij gemiddeld maken, maar Ventura Sport moet in staat zijn om er een spannende wedstrijd van te maken. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Rotterdam. 

Doelpuntenmakers: Siebe Buitendijk 4, Lennert Leunis 4, Lotte Buitendijk 3, Marlissa Seton 2, Naidja van Aelst en Arnold in’t Veld ieder 1.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.