Welzijn Hoeksche Waard : inzet vrijwilligers en sociaal makelaar in Cromstrijen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

CROMSTRIJEN – Welzijn Hoeksche Waard (WHW) en de gemeente Cromstrijen hebben overeenstemming met elkaar over activiteiten waarvoor in 2018 subsidie wordt gegeven. Welzijn Hoeksche Waard heeft een aanbod aan activiteiten ingediend voor een passende besteding van het beschikbare budget voor 2018. Dit aanbod is gebaseerd op gemeentelijke prioriteiten op het gebied van vrijwilligerswerk én een sociaal makelaar.

Met de plannen voor 2018 komen Welzijn Hoeksche Waard en de gemeente Cromstrijen tegemoet aan de wensen van bewoners, welzijnsorganisaties en verenigingen. Onder deze groepen is in het voorjaar 2017 een onderzoek naar welzijn gehouden. De uitkomsten van dit onderzoek worden meegenomen in de planning van activiteiten voor 2018. 

Vrijwilligersondersteuning 2018

De ondersteuning van vrijwilligers omvat onder andere een vacaturebank, het vrijwilligerscollege met diverse cursussen en Hoeksche Helden (maatschappelijke stages). Verder ondersteunt Welzijn Hoeksche Waard de vrijwillligersdienst voor  inwoners van Cromstrijen. Deze dienst levert aan bewoners onder andere vervoer, klussendiensten, PC-hulp en boodschappendiensten.

Sociaal makelaar

Uit het eerder genoemde onderzoek blijkt dat er behoefte is aan onder andere de inzet van een verbinder, een sociaal makelaar. Deze sociaal makelaar richt zich op het bij elkaar brengen van vraag naar en aanbod van burenhulp, mantelzorg en vrijwilligerswerk. Welzijn Hoeksche Waard biedt een sociaal makelaar die zich richt op kwetsbare mensen en zoekt daarin nadrukkelijker de samenwerking met de gemeente op.

Activiteiten oud & nieuw

In onderling overleg kijken Welzijn Hoeksche Waard en de gemeente Cromstrijen naar welke activiteiten het komende jaar wel en niet doorgaan. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoe activiteiten meer zelfstandig opgezet kunnen worden. Als dat niet mogelijk is, stopt de activiteit. 

In 2018 heeft de gemeente speciale aandacht voor de ontwikkeling van het welzijns- en vrijwilligersbeleid. Daarbij is er ruimte voor nieuwe activiteiten en inwonersinitiatieven op het gebied van ontmoeten en recreatie, leren en cursussen,  vrijwilligerswerk en activiteiten van en voor kwetsbare doelgroepen.

Meer informatie

Meer lezen over de taken en diensten van WHW? Ga naar: www.welzijnhoekschewaard.nl.

Een samenvatting van het onderzoek “Lokaal en Vitaal Welzijn Cromstrijen” is na te lezen op de website van de gemeente:
https://www.cromstrijen.nl/actueel/gemeentenieuws_3355/item/welzijn-cromstrijen-inzet-vrijwilligers-en-sociaal-makelaar_11797.html


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren