CSG Willem van Oranje houdt Open Avond

255

OUD-BEIJERLAND – Een heuse Wiscape-room, voorlichting over tweetalig onderwijs en natuurlijk de inmiddels beroemde Grote Natuurkundeshow. En er is nog veel meer tijdens de Open Avond van CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland op vrijdag 17 november. Van 17.00 tot 21.00 uur houdt de locatie aan de Randweg 2 open huis voor geïnteresseerde basisschoolleerlingen en hun ouders of verzorgers.

Na vier Onderwijsmarkten in de Hoeksche Waard, waar de middelbare scholen in de regio zich presenteren, is het nu tijd voor de Open Avond op scholengemeenschap. Voor veel aspirant-leerlingen het moment om kennis te maken met docenten, leerlingen en de vakken. En zeker ook met de De Willem zelf. Dat wordt immers de plek waar ze de komende jaren veel van hun tijd gaan doorbrengen. Het gevoel bij een school, die ene docent of het verhaal van een enthousiaste leerling kan net de doorslag geven.

Door de hele school worden de verschillende vakken gepresenteerd. Dat gebeurt in de lokalen, op de lespleinen en uiteraard ook in het Bètalab waar proefjes worden gedaan en de gastleerlingen zelf aan de slag kunnen. Bij het vak wiskunde is weer een Wiscape-room ingericht waaruit je kunt ontsnappen door wiskundige sommen en raadsels op de juiste manier op te lossen. In het natuurkundelokaal wordt het licht gedimd om bijzondere proeven nog beter uit te laten komen. Door de hele school zijn de welkom-kunstwerken van de leerlingen beeldende vorming te bewonderen.

Uiteraard zijn er ook voorlichtingsrondes over de school zelf en over het tweetalig onderwijs op De Willem. Onlangs is weer het predikaat ‘Senior tto-school’ behaald, dat houdt in dat De Willem zeker ook de komende vijf jaar op het hoogste niveau tweetalig onderwijs geeft, zowel op havo- als vwo-niveau.

De activiteiten in de sportzalen zijn ook altijd populair op de Open Avond. Er zijn bij bewegingsonderwijs voorbeeldlessen op de tumblingbaan, het kastspringen en er kan worden gedanst. Voor leerlingen die letterlijk hogerop willen, is er de klimwand.

De aula van de school is vrijdag de plek voor koffie en thee. Daar is ook een meet & greet voor meer informatie of persoonlijke vragen over de school en alle mogelijkheden. Ook dit jaar geldt immers ‘Welkom bij Willem van Oranje!’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.