Zinkweg wint thuis royaal van Pernis.

Oud-Beijerland – Aan de Zinkweg stond zaterdag in de onderste regionen van de 3e Klasse D een heuse 6 punten wedstrijd op het programma aangezien zowel Zinkwegse Boys als Pernis beiden de punten nodig hadden. De thuisploeg leek zich daar terdege van bewust en zegevierde met maar liefst 6-0 waardoor men nu weer boven de streep bivakkeert.

In de eerste 10 minuten trok ZWB direct ten aanval en kreeg 2 flinke kansen om de score te openen. In de 6e minuut denderde Koen van der Ende vanaf links over zijn tegenstander heen en zette strak voor alwaar Kevin Brasser helaas net naast mikte. Een tweetal minuten later brak van der Ende centraal door maar trof oog in oog met de keeper de laatste op zijn weg.Zinkwegkeeper Martijn Krediet moest even later succesvol voor het eerst ingrijpen na een missertje in de verdediging. Na zo’n 20 minuten kregen de Boys weer 2 beste kansen op rij maar zowel Martijn van Zuuren als Kevin Brasser troffen de goalie op hun weg. Tien minuten later kreeg de bal uit een inzet van Pernis uit de 2e lijn een rare curve maar Krediet liet zich niet verrassen. In de 39e minuut was het raak voor Zinkweg. Een afslaande corner van Ronald van Ruiven werd door Martijn van Zuuren voor de 2e keer ingebracht en Mike Fiere kopte overtuigend de 1-0 tegen de touwen. Op slag van rust wist Koen van der Ende de score te verdubbelen. Hij brak door en probeerde zijn collega in de spits Martijn van Zuuren te bereiken maar een verdediger zat er tussen en deze bracht het leder wederom in de schoenen van van der Ende die vervolgens doorstoomde en snoeihard in de hoek afrondde, 2-0.

Na de thee probeerde Pernis even aan te zetten maar meer dan een schot rakelings over kwam men niet. In de 52e minuut viel feitelijk de genadeklap. Martijn van Zuuren dook over rechts het gat in en zette strak voor waarna het wederom Mike Fiere was die binnenkopte. Acht minuten later haalde Koen van der Ende de achterlijn en legde panklaar voor de inkomende Fiere. De laatste schoot zijn 3e treffer van de middag hierna spijkerhard in het dak van het doel. ZWB-goalie Martijn Krediet moest vervolgens nog 1 keer een schot uit de 2e lijn van Pernis onschadelijk maken en via de bovenkant van de lat over tikken. De slotfase was voor Zinkwegger Mees Lebbink. Eerst wist hij in de 75e minuut in de open ruimte door te breken en beheerst de 5-0 aan te tekenen. Acht minuten later wist dezelfde speler uit een steekpass van Jeroen de Kruijk de uiteindelijke 6-0 eindstand op het scorebord te zetten.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.