Mavo CSG Willem van Oranje houdt Open Avond

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
CSG Willem van Oranje. FOTO MARCO DE SWART
CSG Willem van Oranje

OUD-BEIJERLAND – Voor de basisschoolleerlingen in groep 8 breekt een belangrijke periode aan, zij gaan een middelbare school kiezen. De één weet al precies welke school het wordt, de ander wil nog wat scholen bezoeken. Vrijdag 19 januari 2018 zijn leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs van harte welkom op de Open Avond op de mavo-locatie van CSG Willem van Oranje aan de Polderlaan 2 in Oud-Beijerland.

Tussen 17.00 en 21.00 uur is er in de kleine Willem, zoals de mavo vaak wordt genoemd, van alles te ontdekken en beleven. De bezoekende leerlingen krijgen bij binnenkomst een plattegrond waarop bij ieder vak wordt beschreven wat er die avond te doen is. Alle vakken die je op de mavo krijgt, worden deze avond uitgelicht.

Net als vorig jaar is er weer een Wiscape-room, een donker klaslokaal waar je pas uit kunt ontsnappen als je alle wiskunde-opdrachten goed hebt gemaakt. Bij het vak scheikunde worden bijzondere proeven gedaan, bij Engels is er een quiz op de chromebooks, bij Frans staat de eigen lesmethode centraal en bij Remedial Teaching laat een leerling zien hoe zij met een speciale dyslexie-methode werkt.

Gezellig druk is het ook altijd in het handvaardigheidslokaal bij de vakken tekenen, handvaardigheid en techniek. Sportievelingen kunnen zich vermaken in de aangrenzende sporthal waar de hele avond sport-activiteiten zijn en leerlingen van de sportklas de bezoekende leerlingen begeleiden.

De sportklas is een van de talenturen op De Willem. Na twee jaar sportklas kunnen de mavo-leerlingen dit vervolgen met het vak LO 2 waarin zij ook examen kunnen doen. Het talentuur Art, Design & Media krijgt in het derde jaar een vervolg in de kunstklas, in het vierde jaar wordt het een examenvak. De andere talenturen op de mavo zijn science en lifestyle.

De muzikale inbreng komt vrijdag van de enthousiaste mavo-schoolband die verschillende nummers laat horen. Wie wil meedoen kan aanschuiven bij de workshops keyboard, drummen en gitaar spelen. Tijdens de Open Avond wordt in vier rondes ook algemene voorlichting gegeven over de school. Voor specifieke vragen is in de aula een Meet & Greet ingericht, daar is ook de koffie- en theebar.

Voor meer informatie: www.dewillem.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.