Column: Flirten en Fluiten

230

Elke maand als ik mijn column schrijf dan zitten er een aantal onderwerpen in mijn hoofd, zeer verschillend, maar met 1 gelijkenis: relaxed. Misschien gewoon leuk of truttig? maar er zullen geen boze reacties op komen. Op Twitter staan ontelbare columns, die meestal over politiek gaan en die waarschijnlijk ook met plezier zijn geschreven. Díé columns zijn niet relaxed, ze drukken je met je neus op feiten (leuke feiten, maar ook schrikbarende of om over na te denken) en dan de reacties! Er worden mensen een soort van belaagd om hun mening….

Een beetje om die reden (schijterd van een columniste) kies ik voor truttig en relaxed.

Maar….. U raadt het al: vandaag niet 😊

Er stond al een andere column klaar, maar ik ben van onderwerp veranderd en dat leg ik even uit.

#metoo houdt de mensen al een tijdje bezig en terecht, want aanranden/misbruiken dat doe je niet! Mannen niet en vrouwen niet! Respect op nummer 1!

Alleen slaat het wel een beetje door hoor! Dat deed het voor mij al eerder, toen er vrouwen riepen dat de bouwvakkers niet meer mochten fluiten – ja, zeg… ik loop expres altijd een beetje langzaam langs bouwplaatsen – en dat er geen handen meer op billen mochten – ja, zeg…. Ik stop ze niet voor niets in een passende spijkerbroek – en handen af van het fenomeen flirten, want – ja zeg…. Hoe kom ik anders aan een leuke vent –

En nadat onlangs gesproken werd over het verdwijnen van de Walk On Girls bij het darten las ik vandaag dat de Pitspoezen bij de Formule 1 ook weg moeten???? Waarom???? Zelfs ik als vrouw vind dat raar, en dom en onnodig. Om eerlijk te zijn ben ik misschien wel een tikkie jaloers, want de mannen die naar darten kijken hebben naast die spannende wedstrijden ook nog wat anders om naar te kijken. Als vrouw zijn alleen de “ 180’-ies “ leuk, want dames, hebben jullie al een lekkere kerel gezien onder de darters? Dacht ik al.

Ben ik even blij dat ik liefde voor voetbal, waterpolo en wielrennen van mijn Vader heb meegekregen in mijn jeugd! Daar pluk ik nu de vruchten van, met mijn ogen. Gelukkig maar, want die ogen die heb ik om mee te kijken.

Dus flirten en fluiten, daar ben ik voor!

En ik stuur mijn column naar de redactie met een foto van een mooie man en een foto van een mooie vrouw en dan ben ik benieuwd welke u gaat zien…

Jacqueline


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.