Schrijfster Marja Visscher signeert bij boekhandel Marjan Houtman

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

PUTTERSHOEK – Zojuist verscheen bij uitgeverij Zomer & Keuning het door Marja Visscher geschreven derde deel uit de trilogie ‘Tussen stad en streek’, getiteld ‘Elke dag is anders’. Op uitnodiging van boekhandel Marja Houtman signeert de schrijfster op zaterdag 24 maart a.s. haar boeken van 11.00 tot 15.00 uur in haar boekhandel te Puttershoek.

Ook het derde deel speelt zich weer af in en rond Puttershoek en Dordrecht. Was het eerste deel historisch gezien nog gebaseerd op de interviews die Marja Visscher, Nico de Regt een jaar lang afnam, het tweede en derde deel zijn meer ontsproten aan de fantasie van de schrijfster.

‘Uiteraard hebben Nico en ik besproken wat er ooit met de afgenomen interviews na zijn dood zou gebeuren. Nico en zijn vrouw Janna hadden, na de geboorte van een doodgeboren kindje, helaas geen nakomelingen. Dit heeft in het huwelijk van het echtpaar De Regt wel wat betekent. Toen hij mij toestemming gaf om ooit een roman te schrijven gebaseerd op zijn leven dat in 1896 begon, gaf hij mij tevens het recht omdat naar eigen inzicht in te vullen. Samen keken we in de toekomst en fantaseerden: stel dat hij de boerderij van zijn vader had overgenomen. Hoe zou zijn toekomst er dan hebben uitgezien. Omdat toen juist de biologische landbouw een rol ging spelen in de Hoeksche Waard, vertelde hij dat hij dan zeker zou onderzoeken of dit wellicht iets voor hem was. Uiteindelijk is dat nu mijn onderwerp in het derde deel geworden,’ aldus Marja.

Om wat meer te weten te komen bracht de schrijfster een bezoek aan de biologische boerderij Landzicht aan de Broekseweg in Strijen, waar ze met eigenaar Mees Visser een gesprek voerde. Een van de dingen die hij vertelde was dat een van de medewerkers van zijn vader en later van hem, elke dag weer zo genoot van het land vanwege de diversiteit en de weersomstandigheden. Een van zijn gevleugelde uitspraken was, ‘Elke dag is anders’. Uiteindelijk is dat de titel geworden van het derde deel van de trilogie ‘Tussen stad en streek’.

Wie de schrijfster wil ontmoeten is op zaterdag 24 maart a.s. tussen 11.00 en 15.00 uur welkom in de boekwinkel van Marjan Houtman. Tijdens die uren krijgt de klant bij aankoop van een van haar boeken een gesigneerde boekenlegger met afbeeldingen van de drie romans cadeau. Het boek is tegen 16,50 euro te koop en verschijnt ook als E-book.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren